A mund t’i numëroni mirësitë dhe bekimet e Allahut?

Provoni t’i numëroni mirësitë dhe bekimet e Allahut me të cilat Ai ju furnizoi në jetën tuaj. Filloni me frymëmarrjen, rrahjet e zemrës, shqisat e...

Fjalë të urta mbi angazhimin dhe mësimin nga Hasan El Basriu

-Mos prit kohë dhe ditë të qëlluar për mësim! Dije se çdo orë dhe çdo ditë është e qëlluar për mësim. -Mos kërko vend të...

Si ta ndërtojmë burrërinë?

Si ta ndërtojmë burrërinë Ata të cilët janë xhelozë ndaj këtij umeti pyesin sot: si ta ndërtojmë burrërinë? Si t’ia kthejmë vlerën asaj? Burrëria ishte një...

Sfera të burrërisë

Dëshira dhe përmbajtja e vetvetes Shumë nga njerëzit i sheh të cilët mburren para të tjerëve, ndërsa dobësohen dhe bien para atyre që janë nën...

Si e trajton Kurani fenomenin e vetëvrasjes?

Nuk mund të besoja që numri i rasteve të vetëvrasjeve në botë arrin në më tepër se tetëqind mijë çdo vit! Para kësaj shifre...

Zanafilla e Kurban Bajramit

Me mijëra vite lugina e Mekës ishte një vend i thatë dhe pa banorë. Myslimanët besojnë se profeti Ibrahim ishte këshilluar që të sjellë...

Kurbani dhe rregullat e tij

Kurbani dhe rregullat e tij Ndryshe nga Fitër Bajrami që karakterizohet me mbylljen e Ramazanit dhe dhënien e Zekati Fitrit, Bajrami i dytë, i cili...

Një Hadith për vetvrasjen

Pejgamberi s.a.v.s. ka thënë: "Në mesin e atyre që jetuan para jush, ka pasur një njeri i cili ka pasur një plagë, u dëshpërua, mori thikën...

Si ta kalojmë trishtimin, mërzitjen dhe ankthin (LUTJET)

Udhëzimet e Profetit alejhi selam në kurimin e dëshpërimit, trishtimit, mërzitjes dhe ankthit Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit Falënderimi i takon Allahut, paqja dhe...

Cilat janë cilësitë që duhet t'i ketë Udhëheqësi i Fesë?

Imam Ebul Meali El-Xhuejni në librin e tij “Gijath El-Umem” thotë: Cilësitë që duhet plotësojë një myfti (ai që u jep gjykime fetare njerëzve) janë...

Na ndiqni

169,404NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...

Rritet numri i policëve të plagosur – i pesti duke u trajtuar

Është rritur numri i policëve të plagosur në aksionin e policisë në Veri të vendit.Numri deri tani ka shkuar në pesë. Rastin për klankosova.tv e...