Tuesday, July 5, 2022

“Vdekja” e gazetës – The Week

0
Shkruan The Week Shumica e gazetave të mëdha janë duke mbijetuar, ndonëse jo duke lulëzuar, dhe ulja e barrierave të futjes në këtë biznes ka...

Vula e sulltanit dhe njolla e mllefit

0
më 16 shtator, në disa portale informative qarkulloi shkrimi “Kërkesë për heqjen e vulës së sulltanit nga fasada e Xhamisë së Parrucës në Shkodër”....

SHËNIM: Gjeni diçiturën….

0
“Atë që se shpreh dot fjala, mundet ta shprehë fotoja” – kjo maksimë që shoqëron gjithnjë kumtin gazetaresk, ka marrë sot një vlerë të...

Debatet televizive fetare

0
Të gjithë jemi të vetëdijshëm se sot jetojmë në një epokë konsumi, të çdo gjëje që lezeton, argëton dhe kënaq çdo tekë dhe kuriozitet...

Letra e Beltagi, drejtuar bijës së tij Esmës

0
Njëri nga liderët e Vëllazërisë Myslimane, Mohamed al-Beltagy, i shkroi një letër Esmas, bijës së tij të vrarë në masakrën e së mërkurës në...

Hashim Thaqi, Isla Mustafa, Kadri Veseli, çnderuan dhe përbuzen të Krishterët në Vatikan

0
Hashim Thaqi, Isla Mustafa, Kadri Veseli, dhe disa politikane tjerë të Kosovës e bën një mëkat të madh, e përbuzen Kishën dhe Rregullin kishtare...

Myslimanet e mbuluara të Bosnjës i durojnë ofendimet për të shfaqur besimin

0
Boshnjaket që mbajnë shaminë e mbulimit të fytyrës thonë se shpesh ofendohen apo tallen në rrugët e Bosnje-Hercegovinës, por shprehen se janë të vendosura...

Këshillë rreth tërmeteve – Shejkh bin Baz

0
Shejkh Abdul-Azizjz bin Baz   Lavdet i takojnë vetëm Allahut, lavdërimi dhe paqja qofshin mbi të Dërguarin e Allahut, mbi Familjen, Shokët e tij dhe mbi...

Tërmeti, fenomen i rastësishëm apo ndëshkim prej Allahut!?

0
Mr. Orhan ef. Bislimaj Allahu i Madhëruar në Kur’an ka thënë: “Andaj, ata përjetuan tërmetin dhe u gdhinë në shtëpitë e tyre kufoma të ngrira.”(Kur’ani,...

TËRMETET – SHKAQET DHE MËSIMET

0
TËRMETET – SHKAQET DHE MËSIMET Fatkeqësitë e fundit sigurisht se do të duhej të na ndalnin për të menduar gjatë rreth tyre. nuk kanë si...