Nga Amir B. AHMETI*: “Kolegji Elektoral” në SHBA dhe hija e etërve themelues

0
I. Si Partia Republikane, edhe ajo Demokratike, me shumë fanatizëm dhe krenari e mbrojnë sistemin e tërthortë të zgjedhjeve presidenciale në SHBA, ku përmes “Kolegjit...

Nga Amir B. AHMETI: Fushata ballkanase e Trump-it dhe vetura pa airbag e Amar-it

0
I. Debati i tretë dhe i fundit mes Clinton-it dhe Trump-it u përmbyll. Shumë media e analistë komentuan se ky debat ishte i fituar plotësisht...

Keqkuptimet e Kosovës ndaj ‘Islamit Radikal’ mbeten pa përgjigje

0
Strategjia e Kosovës kundër ekstremizmit të dhunshëm nuk i është nënshtruar një rishikimi prej më shumë se një viti, ndërsa institucionet përgjegjëse nuk kthejnë...

Nga Marwan BISHARA: Mos e ndani Sirinë, ajo nuk është Ballkani!

0
Thirrjet për ndarjen e Sirisë janë dritëshkurtësi dhe papërgjegjësi. Është tmerrësisht e bezdisshme – për të mos thënë e neveritshme – të lexosh “ekspertët” perëndimorë...

Ligjërimi përballë nuancave kulturore dhe përgjegjësive fetare

0
Besimi islam nuk përkufizohet vetëm në praktika dhe ritual religjoze, përkundrazi ai ngërthen nën konceptin e adhurimit gjithë sferat e jetës, për këtë arsye...

Sejid Kutubi triumfon në Turqi!

0
Autor: Dr. Zubejr Khalefullah Përgjatë dy ditëve të plota kam qenë në Stamboll duke bërë përkthim të drejtpërdrejtë nga Gj. Turke në atë Arabe në...

Shqipëri-Kosovë, historia që po çohet dëm

0
Nga Mentor Kikia Shqipëria dhe Kosova, u “gjendën” në mënyrë të pajustifikuar në qendër të një polemike të ashpër politike e mediatike, sa të dukej...

Larg alkoolit, larg drogës! Ruajuni nga mallkimi i Zotit!

0
Të dashur dhe të shtrenjtë, rinia e jonë besimtare, Kam dëshirë që këtë mesazh ta zhvilloj në formën e një bashkëbisedimi me maturantët e Medresesë...

Pas Shqipërisë, Gylen po “pushton” edhe Kosovën

0
Ayhan Demir Po çka na intereson neve për Kosovën ‘’, mund të themi, por nuk po i themi. Sepse: ‘’Turqia është Kosovë dhe Kosova është...

Ligjerimi përballë nuancave kulturore dhe përgjegëjsisë fetare

0
Edlira Durmishaj Prej të bukurave që Islami ka, është pikërisht fakti se i ka orientuar besimtarët në çdo çështje të jetës. Përmes ajeteve Kuran-ore ,...