Thursday, August 18, 2022

Ik sa më parë sepse ka ikë edhe shpresa për një jetë më të...

0
Ik nga Kosova, menjëherë! Ti, që po lexon këta rreshta, a mund ta kem vëmendjen tënde vetëm për një minut? - Nëse e do Kosovën. - Nëse...

Mite dhe realitete të Haremit

0
Leslie P. Pierce Fragment i shkëputur nga libri i Leslie P. Pierce, Haremi Perandorak (Shtepia botuese Logos-A, 2015). Ne në Perëndim jemi trashëgimtarë të një tradite...

Joshja populiste e Arabisë Saudite

0
Në të kaluarën, stabiliteti politik në Arabinë Saudite mbështetej në tri marrëveshje të veçanta: brenda familjes mbretërore; midis familjes mbretërore dhe elitave tradicionale të...

NOAM CHOMSKY: SUNDIMTARËT E NJERËZIMIT!

0
Kur pyesim “Kush e sundon botën?” zakonisht ne përdorim normën standarde që aktorët në çështjet botërore janë shtetet, së pari fuqitë e mëdha, dhe...

Rrethimi i Qabes: kur ekstremistët merrnin peng vendin më të shenjtë të botës islame

0
Ishte mëngjesi i datës 20 Nëntor 1979, kur Qabja (Mesxhid Al-Haram) në Mekë, vendi më i shenjtë i botës islame, u sulmua dhe u...

Marrëdhëniet e politikanëve shqiptarë me fenë dhe simbolika e vizitës së përfolur të Nishanit...

0
Vizita e presidentit Nishani në dy Vendet e Shenjta të Islamit përbën një zhvillim të rëndësishëm për nga pikëpamja politike e diplomatike për Shqipërinë...

Marrëdhëniet e të krishterëve dhe të myslimanëve sot

0
Fragment i shkëputur nga libri i Norman Daniel-it me titull: Islam and the West: The Making of an Image, (Oneworld Publications; Reprint edition 2009). Qëndrimi...

Muslimanët nuk kanë pse të kërkojnë ndjesë për terrorizmin

0
Supozimi i fajit derisa provohet ndryshe rizgjoi frikën time drithëruese se muslimanët, pavarësisht gjithë ndjesave tona, do të perceptohen gjithnjë si alienët e integruar...

Frika nga komunizmi: si u shkatërrua harta e Folklorit Amerikan në vitet ’50

0
Gjatë luftës së dytë Botërore, piktori, ilustruesi dhe karikaturisti William Gropper punonte për departamentin amerikan të Thesarit dhe zyrën e Informacionit të luftës në...

Masakra e Bihorit në “Natën e Bozhiqëve” viti 1943 (mbi 4.628 banorë shqiptarë janë...

0
Masakra e Bihorit në Natën e Bozhiqëve të 1943tes. Mbi 4 628 banorë shqiptarë janë vrarë, therur, dhe masakruar në forma të ndryshme forcat...