Thursday, August 18, 2022

SHBA-të nuk kishin objektiv rrëzimin e Enver Hoxhës/Dokumentet

0
Universiteti i Georgetown ka publikuar së fundmi një material të përgatitur nga dr. Ronald Landa në vitet 2011-2012 pë llogari të Departamentit të Mbrojtjes....

Luftë ndërkombëtare tregtare?

0
Trumpi do të ngrejë jo vetëm mure të vërteta, edhe ekonomikisht ai do t'i mbyllë në vete SHBA. Merkeli do ta kundërshtojë këtë në...

10 strategjitë e manipulimit me anë të masmedias sipas Noam Chomsky

0
Në bazë të punimit të njërit nga intelektualët më me ndikim, të lingvistit amerikan Noam Chomskyt, ju sjellim regjitrin prej dhjetë strategjive të manipulimit...

DR.BLEDAR KOMINI: MORALI NË MARRËDHËNIET NDËRKOMBËTARE

0
(Mendo gjithnjë mirë, ky është parimi bazë i moralit” - Blaise Pascal) - Hyrje - Fjalë kyçe: revolucion permanent; utopizëm; etika e luftës; propaganda. Periudha pas...

Pse Amerika ndërhyri në Afganistan dhe Kush e shpiku Terrorizmin? (Fakte Tronditëse)

0
Para viti 1980, Afganistani prodhonte 0% të opiumit në botë. Pasi SHBA/CIA mbështeti fitorën e Muxhahedinëve në luftën Sovjetiko-Afgane, nga viti 1986 është prodhur 40%...

Projekti me emrin “ISIS”: fashizmi i veshur me petkun e Islamit

0
Faktoret qe ndihmuan ne ngritjen e ISIS-it dhe shtimin e rradheve te tij. Nga Mohamed Ghilan Doktorant i shkencave neurologjike në Universitetin e Viktorias, Kanada, dhe...

Si e humbi në të vërtetë Perëndimi Zotin: një teori e re mbi shekullarizimin

0
Teza sekulariste pretendon se entuziasmi fetar në perëndim ka pasur kulmin e tij në Mesjetë dhe pas kësaj periudhe ka nisur rënia e tij. Deri...

Të mësojmë nga Bill Gates

0
Fondacioni Bill & Melinda Gates shpenzon më shumë para çdo vit në ndihmat për zhvillim sesa shumica e qeverive të pasura. Çdokush – nga...

Populli libian jetonte mirë në kohën e Gaddafit. Ç’ndodhi vallë ?!

0
Libia deri në vitin 1969, udhëhiqej nga mbreti Idriz. Ai përmbyset më 1968, me një puç ushtarak nga koloneli MuammarGaddafi. Idrizi, që ishte një njeri...

A është holokausti gjenocidi më i madh në histori?

0
Po shikoja statistikat demografike të Argjentinës dhe aty thuhet se 17% te Argentinasve kane gjurmë indiano-amerikane në kodin gjenetik. Mirëpo kur flet dikush pë...