Turqia, së shpejti edhe qendër e sistemit bankar islamik

Sistemi bankar islamik, i njohur ndryshe edhe si sistemi i bankave me pjesëmarrje, formon një nga etapat e rëndësishme në rrugën e Stambollit për...

Mrekullia sociale në sistemin e zekatit

Xhasim El-mutava Thotë Zoti i madhëruar në Kuran:"Lëmosha e zeqatit është vetëm për të varfrit, për nevojtarët, për ata që janë ngarkuar me mbledhjen dhe...

Mrekullia sociale në ndalimin e kamatës

Xhasim El-mutava Thotë Zoti në Kuranin famëlartë:"Ata që marrin fajde, do të ringjallen (në Ditën e Gjykimit) si ai që djalli e ka çmendur me...

O ti i cili punon me kamatë.. Lexoje këtë hadith !

Makina me kamatë 🏡 Shtëpia me kamatë 💡 Mobiljet me kamatë 🔖 Martesa me kamatë Allahut i kërkojmë ndihmë.... Kanë vazhduar njerzit të punojnë me kamatë sikur të ishte...

Dallimet mes kapitalizmit dhe sistemit ekonomik islam

Dallimet mes kapitalizmit dhe sistemit ekonomik islam Parashtrojmë pyetje se, a thua vallë, a ka dallim mes kapitalizmit dhe sistemit ekonomik islam? Në fakt, të...

“Katastrofa e kamatës”, ekonomia islame alternativë?!

Sistemi kapitalist në kolaps, Islami shihet si zgjidhja më e mirë!  Mr. Ejup Haziri Kolapsi amerikan Kriza ekonomike që ka përfshirë Shtetet e Bashkuara të Amerikës, me...

A dallojnë bankat islame nga bankat konvencionale?

Shoqëria islame si çdo shoqëri tjetër ka nevojë për ndërmjetësues financiar, mirëpo principet e bazuara në Sheriat nuk e lejojnë një shoqëri islame të...

Financat Islame

Nga Loretta Napoleoni 26/04/08 -- -- Financat Islame është bërë një sektor me rritje shumë të shpejtë dhe dinamik në financat globale. Çdo model nga...

Pas vendimit të FED, rritet çmimi i naftës bruto

Ministri i Naftës së Katarit, Muhammed bin Salih es-Sade, në një deklaratë të bërë ditën e djeshme tha se vendet e OPEC do të...

Ekonomia islame dhe ekonomia socialiste

Dr. Islam Hasani Ç’është socializmi? Sipas fjalorit Collins, “socializmi është një teori apo sistem ekonomik, në të cilin mjetet e prodhimit, shpërndarjes dhe këmbimit janë...

Na ndiqni

170,678NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Si t’i shpëtoni jetën një fëmije nëse po mbytet

A e dini se një fëmijë vdes çdo pesë ditë nga mbytja me ushqim dhe më shumë se 80% e prindërve nuk kanë absolutisht...

Si t’i dalloni vezët e freskëta

Sa herë bëhet fjalë për blerjen e vezëve, pyetja është gjithmonë e njëjtë: ku mund t’i gjejmë të freskëta? Dhe gjithmonë është e vështirë, për...

Ju kanë ftuar në intervistë pune? – Mos i lini pa bërë këto 5...

Krahas praktikimit të shtrëngimit të duarve apo asaj që po planifikoni të vishni në një intervistë pune, me shumë rëndësi është edhe ajo që...