Saturday, June 3, 2023

Sa litra zë një Gallon

0
Një Gallon është rreth 3.785 litra. Galloni (gal) është një njësi matëse për matjen e kapacitetit të lëngshëm. Përdoret në të dy sistemet amerikane të...

Si u emërua Oqeani Atlantik?

0
Regjistrimi më i hershëm i emrit të Oqeanit Atlantik daton në mesin e shekullit VI para Krishtit. Oqeani Atlantik është oqeani i dytë më i...

Çfarë është bunkeri dhe çfarë roli ka ai?

0
Një bunker është një lloj fortifikimi ushtarak i ndërtuar me qëllim të mbrojtjes së njerëzve ose mallrave të vlefshme nga bomba ose forma të...

Cilat gjuhë fliten në Australi?

0
Megjithëse Australia nuk ka gjuhë zyrtare, anglishtja konsiderohet si gjuha kombëtare de facto dhe është folur nga shumica e popullsisë. Megjithëse Australia nuk ka gjuhë...

Fjalët që sjellin një mijë sevape dhe fshijnë një mijë mëkate

0
Transmeton Ebu Seid El Hudri r.a. se i Dërguari i Allahut s.a.v.s. i pyeti sahabët: “A mundet ndonjëri nga ju që për një ditë...

Ju lutem mos i ndihmoni fëmijët e mi

0
Autore: Kate Bassford Baker Prindër të dashur nga parku: Ju lutem mos e ngjitni vajzën time në krye të shkallëve, në veçanti pasi më dëgjuat se...

Çka është ZIP Kodi?

0
ZIP qëndron për Planin e Përmirësimit të Zonës dhe është një formë e kodit postar që përdoret që nga viti 1963 Kodi ZIP është një...

Dyftyrësia në namaz dhe lutje

0
Një njeri kishte bërë nijjet të kaloi natën në një mesxhid. Atëherë kur të gjithë u larguan pas namazit të jacisë, njeriu filloi të falë...

Pastrimi i dritave te veturës me pastë dhëmbësh

0
Përdorimi i pastës së dhëmbëve për restaurimin e dritës. Mësoni si të pastroni fijet me pastë dhëmbësh dhe të rivendosni dritat e verdha në...

Çka është cikli i varfërisë?

0
Në ciklin e varfërisë një numër faktorësh dhe ngjarjesh fillojnë dhe futin një person ose persona në varfëri për një kohë të gjatë. Kuptimi i...