Ebu Hanife dhe ateistët

0
Një ditë, i dituri Ebu Hanife ishte ballafaquar dhe po diskutonte me ateistët e kohës së tij dhe debati ishte fokusuar mbi ekzistencën e...

Plaka muslimane dhe ateisti

0
Një grua e moshuar jetonte vetëm, nuk kishte të afërm dhe ishte e varfër. Përreth saj nuk kishte askënd t’i ndihmonte përveç një fqinji...

Një ngjarje interesante midis Omerit dhe Ebu Bekrit r.a.

0
Transmetohet nga Omer ibn Hattabi r.a se ka thënë: “I Dërguari i Allahut s.a.v.s na urdhëroi të ndajmë nga pasuria jonë. Pasi që kisha...

Njeriu për të cilin Allahu e ndaloi perëndimin e Diellit

0
Joshua ibn Nun ishte bashkëkohanik i Musait a.s dhe ndihëmsi i tij, thuhet se ka qenë edhe nga të dërguarit e Zotit. Ishte ai...

Tregim – Ju jeni qentë që Allahu i ka dërguar në tokën e tij…

0
Thuhet se e bija e Holako Khan (udheheqes Tatar) po ecte neper Bagdad (pasiqe e kishin pushtuar Tataret) dhe aty pa nje grumbull njerezish...

Shkon i dehur në xhami, fal namazin e parë në jetë dhe vdes në...

0
Gazetari egjiptian, Ahmed Mansour, kishte mysafir në emisionin e tij një shejh egjiptian i cili tregoi një rrëfim shumë prekës i cili e bëri...

Lufta psikologjike e Dijetarit, e cila mposhti ushtrinë Franke (në kohën e Kryqëzatave)

0
Lufta psikologjike e Dijetarit, e cila mposhti ushtrinë Franke (në kohën e Kryqëzatave) Njëri prej shembujve më të spikatur të pjesëmarrjes së dijetarëve musliman në...

3 pyetjet e dijetarit Bizant ndaj Ebu Hanifes

0
Ne shekujt e pare te Islamit, nuk ishin te rralla rastet qe te zhvilloheshin diskutime shkencore ndermjet intelektualeve musliman dhe jomusliman. Nje diskutim te...

Tregime Ramazani – Një njeriu i thanë të hyj në një shtëpi të madhe...

0
Një njeriu i thanë të hyj në një shtëpi të madhe ku gjendet një dhomë me ar, argjend dhe diamante dhe gjëra tjera të...

Disa të rinj me të parë një plak të varfër, deshën të argëtohen.

0
Disa të rinj me të parë një plak të varfër, deshën të argëtohen. E rrethuan dhe filluan ta ofendojnë me fjalë të shëmtuara. Ia përqeshnin...