Dijetari dhe hajduti

0
Hyri një hajdut në shtëpinë e Malik bin Dinarit, por nuk gjeti në të asgjë për të vjedhur dhe kur Malik bin Dinari sapo...

SILLU MIRË EDHE NDAJ ATYRE QË NUK KANË SJELLJE TË MIRË

0
Tregohet që një njeri i quajtur Ahmed, çdo mëngjes blinte gazetë në kioskun e njëjtë, e përshëndeste përzemërsisht shitësin, blinte gazetën, paguante dhe ikte… Një...

Tregim – Ju jeni qentë që Allahu i ka dërguar në tokën e tij…

0
Thuhet se e bija e Holako Khan (udheheqes Tatar) po ecte neper Bagdad (pasiqe e kishin pushtuar Tataret) dhe aty pa nje grumbull njerezish...

Një kuti me çokollata

0
Para disa vitesh në lagjen time të vjetër kisha një fqinj të mençur dhe të gjallë, dëgjues shumë i mirë, bashkëbisedues i qetë, ishte...

Imam Ebu Hanifja dhe mijtë

0
Imam Ebu Hanifja dhe mijtë Një nxënës erdhi tek Imam Ebu Hanifja në shtëpinë e tij. Dhe nxënësi e vërejti se në shtëpinë e tij kishte...

Nuk dua të fle gjumë pa e falur namazin e Jacisë!

0
Nuk dua të fle gjumë pa e falur namazin e Jacisë! Për momentin më kaplon dembelia (si gjithmonë), ora vajti në 12 - shin...

Gjunjët e dhelpres

0
Gjunjët e dhelpres Dhelpra e pyeti devenë që ishte në anen tjetër të lumit: sa eshte thellësia e lumit? Deri ne gjunjë, iu pergjigj deveja . Pa...

Lufta psikologjike e Dijetarit, e cila mposhti ushtrinë Franke (në kohën e Kryqëzatave)

0
Lufta psikologjike e Dijetarit, e cila mposhti ushtrinë Franke (në kohën e Kryqëzatave) Njëri prej shembujve më të spikatur të pjesëmarrjes së dijetarëve musliman në...

LUTJA IA KTHEU SHIKIMIN IMAM BUHARIUT

0
Një grua e martoi një burrë, i cili quhej Ismail. Ishte dijetar i madh, i cili kishte pas marrë mësime nga imam Maliku, Allahu...

Disa të rinj me të parë një plak të varfër, deshën të argëtohen.

0
Disa të rinj me të parë një plak të varfër, deshën të argëtohen. E rrethuan dhe filluan ta ofendojnë me fjalë të shëmtuara. Ia përqeshnin...