Tuesday, May 24, 2022

Antibiotik

0
Antibiotik m.kryes.sh.farm. - Lëndë kimike, që nxirret nga disa kërpudha, e cila ka vetinë të mbytë një varg mikrobesh e bakteresh ose të ndërpresë...

Ekonomiciteti

0
Ekonomiciteti (ang.: Economizing ) term i përdorur në shkencat ekonomike me kuptimin shfrytëzimi masiv i parallogaritur i burimeve të nevojshme për një veprimtari.Në qarqet...

Standardet apo Certifikimet ISO

0
Çertifkimi është prova e përputhshmerisë me normativën, e vendosur nga Enti ose Organizata. Çertifikimi është nje garanci e shkruar, e lëshuar nga një ent,...

Si u zhvillua hebraishtja?

0
Hebraishtja, amtare në Izrael, është folur nga rreth 9 milion njerëz në mbarë botën Populli hebre është një nga njerëzit më të studiuar në botë,...

Cash flow

0
Cash flow (shq.kesh flou) ose rrjedha e parave - Nënkupton kapacitetin e lëvizshmërisë së lirë të parasë në kompani.

Aukaf

0
Aukaf: Kjo është shumësi i foljes Wakf (shih më poshtë). I referohet një prone që është transferuar në një bamirësi apo amanet sipas bazës...

SADIST, SADIZËM

0
SADIST m. 1. mjek. Ai që vuan nga sadizmi. 2. Ai që ndien kënaqësi kur u shkakton mundime dhe vuajtje të mëdha të tjerëve; kriminel i...

Rezonanca Magnetike

0
Ekzaminimi perfekt për diagnostikimin e shumë sëmundjeveÇfarë është rezonanca magnetikeRezonanca magnetike është një ekzaminim imazherik joinvaziv, pa dhimbje që ndihmon mjekët në diagnostikimin e...

FILDISH

0
FILDISH m. Lëndë e fortë kockore e dhëmbëve të elefantit, të rinoqerontit dhe të hipopotamit, në ngjyrë të qumështit, prej së cilës bëhen sende...

Ironia

0
Ironia, fjala ironi vjen nga greqishtja eironeia - tallje e fshehur, shtirje.   Është tallje e holle dhe e fshehur me intonacion lavdërues, qe nënkupton...