Agar

Agar. m. spec. Lëndë e qullët që nxirret nga disa leshterikë dhe që përdoret si mjedis ushqyes për mikrobet në laboratore, në industri etj.

Adjutant

ADJUTANT m. sh. usht. Oficer i caktuar pranë një komandanti, pranë një oficeri të lartë ose pranë një shtabi për të kryer detyra ndihmëse, oficer...

Agnosticist

Agnosticist. m. sh. filoz. Emri me të cilin quhen pasuesit dhe mbrojtësit e pikëpamjeve të agnosticizmit. Agnosticist. mb. filoz. Që ka të bëjë me agnosticizmin; që ndjek...

DAKTILOGRAFI

DAKTILOGRAFI. f. 1. Mjeshtëria e teknika e të shtypurit me makinë shkrimi. / Kursi i daktilografisë. Mësoj daktilografinë.

Dajlan

DAJLAN. m. sh. 1. Thurimë a resë me kallama ose me hunj të ngulur në tokë, që bëhet zakonisht afër derdhjes së lumenjve, në gjire...

DALLAVERE

DALLAVERE, f. kryes. sh. Veprim i pandershëm i një njeriu të keq, i cili përpiqet që me rrugë të padrejta e me mashtrime të marrë...

Mbrojtja e konsumatorit

Mbrojtja e konsumatorit Konsumator nënkupton çdo person fizik që blen dhe përdor mallra ose shërbime për plotësimin e nevojave të veta dhe jo për qëllime...

Vasijah

Vasijah: Kjo është fjalë Arabe për trashëgiminë. Sipas ligjit islam, personi nuk mund të caktoj më tepër se një të tretën e pasurisë të...

Uakf

Uakf: Kjo e ka kuptimin e pronës që i është dhënë apo besuar individit apo organizatës për qëllime të caktuara bamirëse.  

Zakat

Zakat: Kjo i referohet një pagese obligativ për çdo Musliman që ka prone në pasuri në vlerë të barabartë apo më të lartë sesa...

Na ndiqni

166,487NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...

Rritet numri i policëve të plagosur – i pesti duke u trajtuar

Është rritur numri i policëve të plagosur në aksionin e policisë në Veri të vendit.Numri deri tani ka shkuar në pesë. Rastin për klankosova.tv e...