Çfarë është bunkeri dhe çfarë roli ka ai?

Një bunker është një lloj fortifikimi ushtarak i ndërtuar me qëllim të mbrojtjes së njerëzve ose mallrave të vlefshme nga bomba ose forma të...

Çfarë është Protektorati?

Një protektorat është një territor i pavarur që ka status të posaçëm ligjor. Një protektorat është një territor që varet nga një komb i veçantë...

Si ta menaxhoni buxhetin shtëpiak

Buxheti është një plan që bëhet për menaxhimin më të lehtë të fondeve tuaja. Ai mund t’ju ndihmojë në këto mënyra: sheh se si i...

Çfarë është arkeologjia nënujore?

Arkeologjia nënujore është nën-disiplina në arkeologji që ka të bëjë me studimin arkeologjik të vendeve që ndodhen nën ujë. Arkeologjia nën ujë është nën-disiplina në...

7 sëmundjet që urina e juaj do t’jua tregojë

Kjo mund të tingëllojë e çuditshme, por çdo herë që të shkosh në tualet, ke një shans për të kontrolluar shëndetin tënd. Duke kontrolluar...

Cikli i Ujit

Cikli i ujit, i cili njihet edhe si cikli hidrologjik ose cikli hidrologjik, i referohet lëvizjes së pafundme të ujit nën, mbi ose mbi...

Çfarë është ekonomia e tregut?

Bashkëveprimi i ofertës dhe kërkesës ndikon në vendimet lidhur me investimet, prodhimin dhe shpërndarjen në një ekonomi tregu. Marrëdhëniet ndërmjet ofertës dhe kërkesës për mallra...

Si t’i dalloni vezët e freskëta

Sa herë bëhet fjalë për blerjen e vezëve, pyetja është gjithmonë e njëjtë: ku mund t’i gjejmë të freskëta? Dhe gjithmonë është e vështirë, për...

Investimi

Në kuptimin më të thjesht të tij investim do të thotë të përdorësh paranë me shpresë për të bërë më shumë para. Përkufizimi 1...

Riba

Riba: Kjo ka kuptimin e interesit apo kamatës. Më detalisht kjo i referohet çdo pagese shtesë në marrëveshje përmbi apo shtesë në pjesën bazë...

Na ndiqni

166,372NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë...

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë mundësi lobistëve që ka punësuar Beogradi, që të ndikojnë në...

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...