Sunday, September 19, 2021

DACKË

0
DACKË f. 1. Goditje me pëllëmbë në fytyrë, shuplakë, shpullë. Dackë e fortë. I dha (i futi, i hoqi) një dackë. Hëngri ca dacka. ...

Korrupsioni

0
Korrupsioni apo Tjetërsimi është dukuri gjatë së cilës një element a vetit e elementit të një bashkësie tjetërsohen për një bashkësi tjetër.Korrupsion - nënkupton...

Anglezët dyshonin se Ismail Qemali punonte për grekët

0
Tri raportet që po botohen sot, hedhin dritë mbi Vlorën e vitit 1914, konkretisht mbi muajin korrik. Lufta Ballkanike dhe mënyra se si e...

Dëmtimet psiqike tek të rinjtë

0
Gjendja e frikës, depresionet dhe burnout janë sëmundjet që kryesojnë listën e sëmundjeve psiqike në Gjermani. Ato lidhen me stresin gjithnjë në rritje në...

Trashëgimia e fushave të minuara në botë

0
Shumë më pak mina vendosen sot se sa para një dekade, por një numër i madh i tyre mbeten në terrenet në vendet pas...

Të pasurit e shumëfishuan pasurinë e tyre me një çerek trilioni $

0
100 personat më të pasur në planet në bazë të rezultateve të vitit 2012 e rritën pasurinë e tyre totale me 241 miliardë dollarë...

Perëndimi po perqafon Islamin me të madhe…

0
Shëndërrimi në dhunë i protestave që nisën bashkë me shfaqjen e filmit antiislam dhe fyes me titullin “Fitne” (Sprova) i vunë në lëvizje vendet...

Ish-Islamofobi Dorn do të prodhojë një film rreth Profetit

0
Ish-Islamofobi danez Arnoud Van Dorn ka shpalosur planet e tij për të prodhuar një film ndërkombëtar rreth Profetit Muhamed (Paqja e Allahut qoftë mbi...

Cilët janë 15 çelësat e të mirës që hapin të gjitha portat që na...

0
Çelësi i namazit është: pastërtia;  Çelësi i bamirësisë është: vërtetësia;  Çelësi i fitores është: durimi;  Çelësi i shtimit është: falënderimi;  Çelësi i përgjigjes është:...

Një masiv gjigand i akullit në formë dallge goditi brigjet e një fshati Siberian

0
Shkencëtarët dhe ekipet e shpëtimit po përpiqen të gjejnë tani shkakun e dukjes së masivit gjigand të akullt në formë dallge me lartësi deri...