Gjurmët e Islamit paraotoman, Kosova kishte xhami që në vitin 1289!

“Allahu ekber, Allahu ekber, …, Esh-hedu en la ilahe il-lall-lah, Esh-hedu en la ilahe il-lall-llah …”. Kjo thirrje po përhapej në fshatin Mlikë të Gorës...

Shejkh Albani ngiste shpejt makinën – Ngjarje me Imam Albanin dhe Shejkh Ibën Bazit...

Ngjarje me Imam Albanin dhe Shejkh Ibën Bazit (Allahu i mëshiroftë!) Një prej nxënësve të dijës hipi në makinën shejh Albanit (Allahu e mëshiroftë!). Shejhu e...

Çka tha Princi Otto Von Bismark (themeluesi i Gjermanisë) për Muhammedin (Alejhi Selam)?

Princi Otto Von Bismark, politikan dhe burrë i madh shteti, themeluesi i Gjermanisë, i cili njihet në popull si “Udhëheqësi i Hekurt“, thotë: “Muhammedi është...

Shejh Albani për fudbollin

Shejkh el-Albânî: Sa i përket futbollit, unë nuk e konsiderojë atë të padobishëm, pa e përmendur të ndaluar. Megjithatë, ka kushte të cilat për dijetarët...

Ja çfarë i tha Shejh Albanit ministri i brendshëm i Sirisë!

Ministri i brendshëm i Sirisë në atë kohë më tha se ai e di se daveti im është e vërteta!!! Shejh Albani (rahimehullah) ka thënë: “Myftiu...

A e dini pse Shqiptarët u bëheshin Musliman?!

Ja se ç'thotë William Martin Lake ,Londer 1835 "Shqiptaret behesh mysliman, sepse kjo fe pajtohej me natyren e tyre dhe nuk toleronte ,peruljen ,martirizimin,servilizmin,dhe ofendimin. " "Udhetime...

Historia e Shiave

Feja e Shi’ajve qe themeluar nga një Çifut prej Jemenit i quajtur Abdullah ibn Sebe. Kjo fe ka filluar me vrasjen e Halifes së...

Shejh Albani, shqiptari që u bë dijetar i shekullit të kaluar në botën islame...

Nuk është e rrallë të dëgjojmë për shumë shqiptarë të cilët kanë bërë emër dhe janë bërë referencë botërore në shumë sfera jetësorë. Rast...

Fitnah mes Sahabëve – Ja si ja ktheu letrën Muaviu (r.a) perandorit Romak

Letër e perandorit romak drejtuar Muaviut: "Ne kemi kuptuar se çfarë ka ndodhur mes teje dhe Ali ibn Ebi Talibit, dhe ne e shohim se...

Një letërkëmbim i Salahudinit dhe Riçardit!

Prej: Riçard Zemër Luani mbreti i Anglisë Deri te: Salahuddin El Ejjubi mbreti i Arabëve Lartësia e juaj, Bartësi i kësaj letreje është trimi i fuqishëm që...

Na ndiqni

166,372NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë...

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë mundësi lobistëve që ka punësuar Beogradi, që të ndikojnë në...

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...