Thursday, September 29, 2022

Trashëgimia e Gaddafit

0
Katër dekada me radhë sundoi Muammar al-Gaddafi mbi jetën publike në Libi. Një vit pas vrajses së tij vendi ndodhet para sfidave të mëdha...

Hafizi pa sy që u bënte dritë të tjerëve

0
Pajazit Tafa është hafizi që kurrë nuk reshti së punuari, së mësuari e thirruri në besimin Islam deri në moshën 72 vjeçare kur ndërroi...

Zhvillimet e vitit 2012 në Rusi

0
Vladimir Putin përballoi protesta të pashembullta në rrugë këtë vit, fitoi zgjedhjet presidenciale dhe u kthye në Kremlin në muajin maj. Korrespondenti i Zërit...

William Robertson Smith: Vetëm me diktaturë dhe qeveri kukulla pengohet ushtrimi i fesë nga...

0
Orientalisti William Robertson Smith thoshte: Nëse muslimanëve u jepet liria dhe u lejohet të ndërtojnë sisteme shoqërore demokratike atëhere islami do të ngadhënjejë mbi demokracinë...

Letra e Imam Shaffiut dërguar Imam Ahmedit

0
Letra e Imam Shaffiut dërguar Imam Ahmedit Imam Ahmedi (All-llahu e mëshiroftë!) ka thënë: “Shaffiu më ka dërguar një letër në të cilën shkruante: “Unë e...

Gjurmët e Islamit paraotoman, Kosova kishte xhami që në vitin 1289!

0
“Allahu ekber, Allahu ekber, …, Esh-hedu en la ilahe il-lall-lah, Esh-hedu en la ilahe il-lall-llah …”. Kjo thirrje po përhapej në fshatin Mlikë të Gorës...

ABETARJA E HAFIZ ALI ULQINAKUT

0
Faik Luli, Islam Dizdari ABETARJA E HAFIZ ALI ULQINAKUT Analizë Abetarja e H. Ali Ulqinakut, e cituar nga studiues të ndryshëm në shkrime në gazeta, revista...

LUFTA E ÇANAKKALAS -1915

0
Shkruan: Prof. Savash VELIU - analist Me rëndësi është hidhërimi i madh i Vinston Çerçilit në frontin e luftës nga humbjet e shumta, me ç’rast...

Koha kur brohorisnim për Vëllazërim-Bashkimin dhe ruajtjen e Jugosllavisë

0
Në Kosovë në vitin 1989 protestohej kundër ndryshimeve kushtetuese që Serbia po bënte me dhunë. Protestat kishin qenë masovike dhe kishin paralizuar jetën ekonomike...

Raporti sekret i CIA’s: Serbët i frikesoheshin shtimit të shqiptarëve

0
Shërbimi sekret amerikan CIA së fundi ka publikuar rreth 13 milionë faqe, dokumente që më parë kishin qenë të klasifikuara si Top Sekret. Në...