Thursday, September 29, 2022

OKB kishte kërkuar që “Komedia Hyjnore” të hiqet nga shkollat në botë, tek ne...

0
OKB: që nga 2012 ka kërkuar që “Komedia Hyjnore” të hiqet nga shkollat, për arsye se ajo përmban motive fyese për fenë Islame dhe për...

Çka na porositi Alija Izetbegoviq?

0
"Nëse vini në pushtet ose ju ofrojnë ndonjë post keni kujdes nga sjelljet e juaja.Mos u bëni mendjemëdhenj,mos tju hyjë vetja në qejf. Mos...

Çfarë thuhet në librin e ndaluar për Skënderbeun

0
Për Skënderbeun, Heroin Kombëtar të shqiptarëve, është shkruar dhe janë botuar me dhjetëra studime dhe libra të natyrave të ndryshme, duke përfshirë autorë të...

Kontributi i klerit mysliman shqiptar në hartimin e alfabeteve dhe të abetareve të gjuhës...

0
nga Dr. Hasan Bello  Hyrje  Një kontribut të rëndësishëm për zhvillimin e gjuhës shqipe dhe arsimin kombëtar në kapërcyell të shek. XIX dhe në fillim...

Letrat e që i Dërguari iu drejtoj mbretërve të kohës së tij

0
Pejgamberi a.s kohë pas kohe ka dërguar letra për thirrje në Islam mbretërve të shteteve të ndryshme si dhe guvernatorëve të qyteteve të ndryshme....

Drezden 1945 – luftë totale në luftë

0
Drezdeni pandehte se ishte i sigurt, besonte se mburojë kishte estetikën e veçantë arkitektonike. Por qyteti pagoi një çmim barbar për luftën e Hitlerit...

Beogradi kur udhëhiqej nga Arnautët (shqiptarët)

0
Pikturë gjermane e Beogradit kur udhëhiqej nga Arnautët (shqiptarët), gjatë protektoratit dhe administrimit Osman.

1967 Letra e Enver Hoxhës, synetllëku të hiqet me urdhër

0
Për të zhdukur përfundimisht çdo gjurmë nga “mbeturinat fetare” në vitin 1967, me urdhër të Enver Hoxhës, Komiteti Qendror i PPSH u dërgon rretheve...

Historiani Dülffer: "Ndarja e Evropës nuk është kapërcyer ende"

0
70 vjet më parë Roosevelt, Churchill dhe Stalin ndanë Evropën në Jaltë. Sot Putin vijon me politikën e pushtetit të Stalinit, thotë historiani nga...

Hafiz Tahir Kolgjini

0
Hafiz Tahir Kolgjini -Tahir Kolgjini u lind në Lusnjë më 24 prill 1903 në Lumë -Mësuesi i parë i tij ishte Mulla Ademi nga...