Saturday, August 13, 2022

Lufta e ftohtë

0
Lufta e ftohtëPsikologjia e Luftës së Ftohtë u bazua te e ashtuquajtura teori "fusha e shumës zero". Sipas kësaj teorie përfitimi i njërit pol...

1967 Letra e Enver Hoxhës, synetllëku të hiqet me urdhër

0
Për të zhdukur përfundimisht çdo gjurmë nga “mbeturinat fetare” në vitin 1967, me urdhër të Enver Hoxhës, Komiteti Qendror i PPSH u dërgon rretheve...

ROLI I DIJETARËVE MUSLIMANË NË REZISTENCËN SHQIPTARE NË ÇAMËRI

0
Çamëria, krahina jugore e trevave shqiptare, e merr këtë emër nga lumi Tiamis, qysh në kohën e fiseve ilire, që sot quhet Kalama, e që përshkon...

Ja emrat e kryesisë së PDK-së

0
Përbërja e kryesisë së Partisë Demokratike të Kosovës është afër finalizimit. Sipas emrave që ka siguruar Indeksonline, nga burime brenda PDK-së, deri tash është...

Automobili feston ditëlindjen e vet të 127-të

0
29 janari mund të konsiderohet si ditëlindja zyrtare e automobilëve. Pikërisht në këtë ditë në vitin 1886 i mirënjohuri pothuajse nga të gjithë automobilistët...

Arkivi i Kennedyt: Fjalimi që do ta niste Luftën e Tretë Botërore

0
Mund të ishte fillimi i një lufte, nga ato që bota s’i kishte parë kurrë. Filmat dhe librat e historisë kanë dokumentuar vijën që...

Hafiz Tahir Kolgjini

0
Hafiz Tahir Kolgjini -Tahir Kolgjini u lind në Lusnjë më 24 prill 1903 në Lumë -Mësuesi i parë i tij ishte Mulla Ademi nga...

Zhvillimet e vitit 2012 në Rusi

0
Vladimir Putin përballoi protesta të pashembullta në rrugë këtë vit, fitoi zgjedhjet presidenciale dhe u kthye në Kremlin në muajin maj. Korrespondenti i Zërit...

Drezden 1945 – luftë totale në luftë

0
Drezdeni pandehte se ishte i sigurt, besonte se mburojë kishte estetikën e veçantë arkitektonike. Por qyteti pagoi një çmim barbar për luftën e Hitlerit...

71 vjet nga Konferenca e Bujanit

0
Konferenca e Bujanit është vlerësuar si një nga ngjarjet e mëdha të historisë së kombit shqiptar nëpër konferenca shkencore, ngjarje e cila këto ditë...