Saturday, August 13, 2022

Muhamedi, figura më unikale e historisë njerëzore

0
Hyrje Për Muhamedin është shkruar shumë dhe vazhdon të shkruhet edhe gjatë kësaj kohe që po shkruaj këto radhë modeste për të Dërguarin e...

Zhvillimet e vitit 2012 në Rusi

0
Vladimir Putin përballoi protesta të pashembullta në rrugë këtë vit, fitoi zgjedhjet presidenciale dhe u kthye në Kremlin në muajin maj. Korrespondenti i Zërit...

Kosova në 2012-n

0
Viti 2012 do shënohet në kalendarin e shtetit të Kosovës si vit i përmbylljes së mbikëqyrjes ndërkombëtare. Shteti më i ri evropian mori 12...

Roli i klerit musliman ne mbrojtje të çështjes kombëtare.

0
"Na shqiptarët, prej çdo feje qofshim, jemi të tanë vllazën gjaku dhe vllazën (vatani) atdheu. Do të shkojmë mbarë e mirë shoq me shoq...

100-VJETORI I LUFTËRAVE BALLKANIKE

0
Luftërat Ballkanike dhe pasojat e tyre në historinë e Ballkanit. Mirë se erdhët në programin me temë “Paqja dhe Siguria “. Për shkak se...

100 VJET NGA LUFTËRAT E BALLKANIT

0
Në Stamboll të Turqisë u zhvillua Simpoziumi Ndërkombëtar i Luftërave të Ballkanit. Luftërat e Ballkanit që kanë ndikuar në formimin e strukturës etnike, fetare...

Trashëgimia e Gaddafit

0
Katër dekada me radhë sundoi Muammar al-Gaddafi mbi jetën publike në Libi. Një vit pas vrajses së tij vendi ndodhet para sfidave të mëdha...

Arkivi i Kennedyt: Fjalimi që do ta niste Luftën e Tretë Botërore

0
Mund të ishte fillimi i një lufte, nga ato që bota s’i kishte parë kurrë. Filmat dhe librat e historisë kanë dokumentuar vijën që...

Lëvizjet për pavarësi në Evropë

0
Disa rajone në Evropë synojnë pavarësinë. Skocezët, baskët, katalanët duan një shtet të tyre, në Belgjikë grinden flamandët me valonët. Një prirje e kundërt...

ROLI I DIJETARËVE MUSLIMANË NË REZISTENCËN SHQIPTARE NË ÇAMËRI

0
Çamëria, krahina jugore e trevave shqiptare, e merr këtë emër nga lumi Tiamis, qysh në kohën e fiseve ilire, që sot quhet Kalama, e që përshkon...