Tuesday, September 27, 2022

Hyrja e osmanëve në trojet arbërore dhe kthimi në Islam

0
Hyrja e osmanëve në trojet arbërore dhe kthimi në Islam Hyrja e Osmanëve në trojet arbërore është një proces i gjatë i shikuar nga këndvështrimi...

Letra e Imam Shaffiut dërguar Imam Ahmedit

0
Letra e Imam Shaffiut dërguar Imam Ahmedit Imam Ahmedi (All-llahu e mëshiroftë!) ka thënë: “Shaffiu më ka dërguar një letër në të cilën shkruante: “Unë e...

Ky është Mbreti i Belgjikës i quajtur "Leopold II" , i cili ka vrarë...

0
Ky është Mbreti i Belgjikës i quajtur "Leopold II" , i cili ka vrarë rreth 10 milionë afrikanë në Kongo. Kjo Evropa po del ta...

Beogradi në kohën e Perandorisë Osmane e mbushur me Xhamia

0
Beogradi në kohën e Perandorisë Osmane e mbushur me Xhamia nga shqiptarët, pamje nga viti 1600. Ja pse shërbimet sllave në këtë shekull kanë bërë...

Kisha e Shën Ndout në Gjakovë, e ndërtuar në kohën e perandorisë osmane dhe...

0
Kjo ishte fotoja e fundit e Kishës së Shën Ndout në Gjakovë, Kosovë në vitin 1931. Kisha ishte ndërtuar në vitin 1890,pra në kohën...

Në konferencën e Londrës Evropa e njihte Shqipërinë si Republikë Islame

0
Në konferencën e Londrës Evropa e njihte shqipërinë si Republikë Islame Me fjalë të tjera, shteti i shqipërisë, si ish pjesë përbërëse e Perandorisë Osmane,...

Ja çfarë thotë Bertrand Rasel, filozof i famshëm anglez

0
Bertrand Rasel, filozof i famshëm anglez, në veprën "Historia e Civilizimit Europian", thotë: "Fraza `shekujt e errët të mesjetës', ndërmjet shek. 7-10, ka të bëjë...

Çka i dhuroi Patriarku ortodoks i Jerusalemit, Edi Ramës?

0
Çka i dhuroi Patriarku ortodoks i Jerusalemit, Edi Ramës? Gjatë vizitës së fundit të kryeministrit shqiptar Edi Rama në Izrael, ndër të tjera ai u...

A e dini pse Shqiptarët u bëheshin Musliman?!

0
Ja se ç'thotë William Martin Lake ,Londer 1835 "Shqiptaret behesh mysliman, sepse kjo fe pajtohej me natyren e tyre dhe nuk toleronte ,peruljen ,martirizimin,servilizmin,dhe ofendimin. " "Udhetime...

Voskopoja u ndërtua nga vllehët, Korça vepër e myslimanëve

0
Si e plaçkitën pazarin e Korçës dhe i vunë zjarrin Kasabasë Korçë- Që nga atëherë kanë kaluar shumë kohë por deri më tani kjo histori...