Tuesday, July 5, 2022

Një letërkëmbim i Salahudinit dhe Riçardit!

0
Prej: Riçard Zemër Luani mbreti i Anglisë Deri te: Salahuddin El Ejjubi mbreti i Arabëve Lartësia e juaj, Bartësi i kësaj letreje është trimi i fuqishëm që...

Luigji i IX thoshte: E pamundur është të mposhtim me luftë muslimanët, por…

0
Luigji i IX i sipas një dokumenti të ruajtur në arkivin kombëtar në Paris ka thënë: Eshtë e pamundur të mposhtim me luftë muslimanët ,...

A e dini se çfarë shkruante me një gazetë e Uzbekistanit në vitin 1952

0
Një gazetë e Uzbekistanit në numrin 22 të vitit 1952 shkruan: Eshtë e pamundur që në një vend ta themelojmë dhe ta ndërtojmë komunizmin përderisa...

Lufta psikologjike e Dijetarit, e cila mposhti ushtrinë Franke (në kohën e Kryqëzatave)

0
Lufta psikologjike e Dijetarit, e cila mposhti ushtrinë Franke (në kohën e Kryqëzatave) Njëri prej shembujve më të spikatur të pjesëmarrjes së dijetarëve musliman në...

Ja çfarë tha gjenerali Jean Hamilton në vitin 1915 – Beteja e Çanakalasë

0
"... Po, është e vërtet se nuk mund të ngadhënjesh mbi shpirtin e njeriut. As një ushtri tjetër në botë kaq gjatë nuk do...

A more avdes? – Histori e vërtetë shqiptare!

0
Ka pak kohë që kam dashur ta tregoj këtë histori të vërtetë. Historinë që po ju tregoj e kam dëgjuar nga një burrë i...

Ja çfarë thoshte një kohë Ben Gorion (ish kryeminister Israelit).

0
Ben Gorion ish kryeminister israelit thoshte: "Frikën më të madhe ia kam paraqitjes së një Muhamedi të ri në boten arabe"

Mite dhe realitete të Haremit

0
Leslie P. Pierce Fragment i shkëputur nga libri i Leslie P. Pierce, Haremi Perandorak (Shtepia botuese Logos-A, 2015). Ne në Perëndim jemi trashëgimtarë të një tradite...

Ky është Mbreti i Belgjikës i quajtur "Leopold II" , i cili ka vrarë...

0
Ky është Mbreti i Belgjikës i quajtur "Leopold II" , i cili ka vrarë rreth 10 milionë afrikanë në Kongo. Kjo Evropa po del ta...

Shembuj të inteligjencës së Ebu Hanifes

0
Ebu Hanifja dhe pabesimtari Ne shekujt e pare te Islamit, nuk ishin te rralla rastet qe te zhvilloheshin diskutime shkencore ndermjet intelektualeve musliman dhe jomusliman....