Në ligjëratat e Imam Ahmedit mblidheshin rreth pesë mijë njerëz.

"Në ligjëratat e Imam Ahmedit mblidheshin rreth pesë mijë njerëz. Pesëqind prej tyre shkruanin ndërsa të tjerët nga ai mësonin edebin dhe sjelljen e...

Coptimi i Shqipërisë, Konferenca e Londrës, Perandoria Osmane

Fuqitë e Mëdha në Konferencën e Ambasadorëve në Londër vendosën ta copëtojnë Shqipninë, për mbrojtjen e së cilës Perandoria Osmane i flijoi 55.000 ushtarë...

Në Harvard gjenden libra të bërë me lëkurë njeriu

Disa libra që ruhen në Harvard, janë bërë nga lëkura e njeriut, këto janë rezultatet e një studimi të ri. Librat janë gjetur kohë më...

Lufta psikologjike e Dijetarit, e cila mposhti ushtrinë Franke (në kohën e Kryqëzatave)

Lufta psikologjike e Dijetarit, e cila mposhti ushtrinë Franke (në kohën e Kryqëzatave) Njëri prej shembujve më të spikatur të pjesëmarrjes së dijetarëve musliman në...

A është përhapur Islami me shpatë ?

Ekziston një akuzë e zakonshme e cila i drejtohet Muslimanve dhe Islamit në përgjithësi: "Arsya e vetme pse Islami është një religjion i përhapur...

Lindja e nipave të Pejgamberit a.s, Hasanit dhe Husejnit

Vitin e tretë hixhrij ka lindur nipi i Pejgamberit, udhëheqësi i urtë dhe fisnik Hasani r.a. I Dërguari i Allahut s.a.v.s. ia lexoi emrin dhe...

Kairouan, vendi i ezanit të parë në Afrikë

Karouan është qyteti i parë ku Ezani, thirrja islame për lutje (namaz), është praktikuar në Afrikë. Si një nga qendrat më të mëdha ekonomike, politike,...

Data e vdekjes së njerëzve të mëdhej të Islamit pas Muhamedit alejhi-selam

Data e vdekjes së njerëzve të mëdhej të Islamit pas Muhamedit alejhi-selam:sipas kalendarit HIXHRI(2015-1436) Ebu Bekr Esidiku-13 hixhri. Omer bin Hatab-23 hixhri. Othman bin Afani-35 hixhri. Ali bin...

Dikur kur ishim të fortë, gjuha shqipe flitej midis Beogradi në Xhamia !

Dikur kur e administronim shumicëm e Ballkanit dhe e kontrollonim Serbin "Në vitin 1899,  në Xhaminë e Bajralkisë në Beograd, ligjeratat e Muajit Ramazan janë...

Kalifi i muslimanëve në Kosovë (viti 1911) (FOTO)

Foto nga mikpritja masive e Kalifit te muslimanëve Sulltan Rashidit V në Kosovë dhe Namazi i Xhumasë i falur në Fushë Kosovë, ku i...

Na ndiqni

166,372NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë...

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë mundësi lobistëve që ka punësuar Beogradi, që të ndikojnë në...

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...