Tuesday, July 5, 2022

ARDHJA E OSMANËVE DHE FUNDI I SLLAVIZIMIT

0
Pikënisja e çfarëdo studimi të historisë së shtetit osman dhe të sundimit osman në truallin shqiptar dhe atë evropian, duhet të jetë çështja e...

Çka tha Bernard Show për Muhammedin (s.a.w.s) ?

0
Bernard Show, në “The Genuine Islam, voll.1, nr. 81936“, për Muhammedin a.s. thotë: “Gjithnjë e kam çmuar lartë besimin e Muhammedit, thjesht për shkak të...

Ja çfarë thoshte për shqiptarët Sulltan Abdul Hamit II

0
"Shqiptarët janë një popull që kanë nivele të thella të besnikërisë, trimërisë, ndershmërisë dhe janë një popull krenar." (Sulltan Abdul Hamit II)

Çka i dhuroi Patriarku ortodoks i Jerusalemit, Edi Ramës?

0
Çka i dhuroi Patriarku ortodoks i Jerusalemit, Edi Ramës? Gjatë vizitës së fundit të kryeministrit shqiptar Edi Rama në Izrael, ndër të tjera ai u...

Lev Tolstoi: “Kërkoj të më konsideroni musliman”

0
Lev Tolstoi: "Kërkoj të më konsideroni musliman" Bota bëri ç'ka deshi, duke lejuar kishat të zhvillojë shpjegimet e saj mbi kuptimin e jetës. Bota e...

Vilajeti i Kosovës, me Shkupin si kryeqendër

0
Vilajeti i Kosovës u formua në vitin 1877 dhe përfshinte një sipërfaqe të gjerë gjeografike prej 32.900 km katrorë. Brenda kufirit administrativ të Vilajetit...

Ja çfarë tha Limon von Sanders – Beteja e Çanakalasë

0
"...Nuk më ka rastis të shoh ende asnjë popull sikurse ata (lexo turqit), të cilët duke u qeshur krah për krah shkojnë drejtë vdekjes..."...

LUFTA E ÇANAKKALAS -1915

0
Shkruan: Prof. Savash VELIU - analist Me rëndësi është hidhërimi i madh i Vinston Çerçilit në frontin e luftës nga humbjet e shumta, me ç’rast...

Kështu u varros Naim Frashëri në 1937

0
Në vitin 1937, me rastin e festimeve të 25-vjetorit të Pavarësisë, eshtrat e Naim Frashërit u sollën nga Stambolli dhe u varrosën pranë Kryegjyshatës...

Cili sahabi është i njohur si dijetari i gjithë Umetit?

0
Sahabiu i njohur u verbua dhe shkoi në Taif ku ndërroi jetë në vitin 68 Hixhri në moshën 70 vjeçare. Xhenazen e tij e...