Letra e Imam Shaffiut dërguar Imam Ahmedit

0
Letra e Imam Shaffiut dërguar Imam Ahmedit Imam Ahmedi (All-llahu e mëshiroftë!) ka thënë: “Shaffiu më ka dërguar një letër në të cilën shkruante: “Unë e...

195 vjet nga vdekja e Ali Pashë Tepelenes

0
Sot bëhen 195 vjet që nga vdekja e sunduesit dhe feudalit më të fuqishëm të Shqipërisë së Mesme dhe Jugore, Ali Pashë Tepelena, i...

Lexo çfarë tha Alphonse de Lamartine për Profetin Muhammed (Alejhi Selam)!

0
Gjatë kohës së Kryqëzatave qenë trilluar shpifje të llojllojshme kundër pejgamberit Muhammed alejhisselam. Mirëpo, me ardhjen e kohës moderne që karakterizohet me tolerancë fetare...

Hamilton: Ne na mundi jo forca materiale e turqve, por forca moralo-shpirtërore e tyre!

0
"Ne na mundi jo forca materiale e turqve, por forca moralo-shpirtërore e tyre! Sepse atyre s'u pati mbetur as baruti për të qëlluar! Kurse...

Tirana, qyteti i themeluar nga Xhamitë (1614-1920)

0
Edmond Sharka   Tirana, qendra e mbarë shqiptarëve prej rreth një shekulli, ku sytë e tyre janë drejtuar për të parë ndryshimin për mirë të shqiptarëve...

Dikur kur ishim të fortë, gjuha shqipe flitej midis Beogradi në Xhamia !

0
Dikur kur e administronim shumicëm e Ballkanit dhe e kontrollonim Serbin "Në vitin 1899,  në Xhaminë e Bajralkisë në Beograd, ligjeratat e Muajit Ramazan janë...

Në Harvard gjenden libra të bërë me lëkurë njeriu

0
Disa libra që ruhen në Harvard, janë bërë nga lëkura e njeriut, këto janë rezultatet e një studimi të ri. Librat janë gjetur kohë më...

Ja çfarë thoshte Nikita Hrushçov për Islamin

0
"Islami është ai qe ruan karakterin revolucionar për arsye se është fe e popujve të dobët, fe e popujve revolucinar, fe që gjithmonë urrehet...

Kalifi i muslimanëve në Kosovë (viti 1911) (FOTO)

0
Foto nga mikpritja masive e Kalifit te muslimanëve Sulltan Rashidit V në Kosovë dhe Namazi i Xhumasë i falur në Fushë Kosovë, ku i...

Çlirimi i Kostandinopojës

0
Çlirimi i Kostandinopojës   Data 29 Maj na kujton një ngjarje shumë të rëndësishme dhe tepër të madhe. Pikërisht më 29 Maj të vitit 1453, pas...