Pse Izraeli nuk e njeh Kosovën, mu se nuk e do bashkimin me Shqiperine?

  Në një deklaratë të ish kryeministrit të izraelit dhënë në vitin 1999, në kohën kur ishte në pozitë të Ministrit të jashtëm të Izarelit,...

ARDHJA E OSMANËVE DHE FUNDI I SLLAVIZIMIT

Pikënisja e çfarëdo studimi të historisë së shtetit osman dhe të sundimit osman në truallin shqiptar dhe atë evropian, duhet të jetë çështja e...

PROPAGANDA NJË ‘ARMË’ DJALLËZORE E POLITIKËS…!

Citimi i mëposhtëm shërben si një pikë fillimi e mirë: “Propaganda është një fjalë shumë e abuzuar dhe shpesh e keqkuptuar. Njeriu i thjeshtë...

Zbulohet telegrami i dorëheqjes së Ismail Qemalit

Studiuesi Niko Kotherja mundi të gjente ditën e sotme një telegram, i cili bën bën fjalë për dorëheqjen e Qeverisë së Ismail Qemalit, dokument...

NOAM CHOMSKY: SUNDIMTARËT E NJERËZIMIT!

Kur pyesim “Kush e sundon botën?” zakonisht ne përdorim normën standarde që aktorët në çështjet botërore janë shtetet, së pari fuqitë e mëdha, dhe...

MEDIAT DHE POLITIKE, SI T’I KUPTOJME?

Flamujt, filmat dhe sloganet janë duke u keqpërdorur pa kufi nga partitë politike. Si rrjedhojë e këtij komunikimi politik, hapësira shqiptare është plot zbrazëti,...

6 KOMPANITË AMERIKANE QË KANË NË PRONËSI 90% TË MEDIAVE NË BOTË!

Viteve të fundit në opinion shpesh mund të dëgjojmë shprehjen ”mainstream media”, por shumë pak kush di çka janë ato dhe kush janë pronarët...

Rockefeller: Nëse duam ta mbajmë nën kontroll naftën, gazin natyror, mineralet, atëherë Turqia duhet...

Ky është pranimi më i madh i shekullit XXI, artikuluar prej Dejvid Rokfelerit, bankier dhe biznesmen, një hebre nga Amerika. Deklarimet e Rokfelerit janë,...

Misteri i flamurit të parë shqiptar-Cili është verzioni i vërtetë?

Simboli i pavarësisë në 28 nëntor 1912, flamuri, vazhdon të ketë disa enigma të pazgjidhura deri në ditët e sotme. 100 vjet më vonë, nuk...

Manipulimi i mediave me opinionin, apo ‘qytetari – robot’ – Noam Chomsky

Eksperti i shquar i njohjes së komunikimit ndërnjerëzor Noam Chomsky, përmbledh në dhjetë pika manipulimin që mediat (gazetarët) kryejnë gjatë punës së tyre: Çdo...

Na ndiqni

166,372NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë...

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë mundësi lobistëve që ka punësuar Beogradi, që të ndikojnë në...

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...