Saturday, May 21, 2022

Derivatet financiare dhe rreziku i tyre (bomba financiare)

0
Derivativet janë kontrata financiare Pse lind nevoja për këto instrumente? Derivatet janë instrumente financiare që kanë ekzistuar prej shumë mijëvjeçarëve. Arsyet e krijimit të këtyre derivateve janë...

Shejh Albani, shqiptari që u bë dijetar i shekullit të kaluar në botën islame...

0
Nuk është e rrallë të dëgjojmë për shumë shqiptarë të cilët kanë bërë emër dhe janë bërë referencë botërore në shumë sfera jetësorë. Rast...

Misteri i flamurit të parë shqiptar-Cili është verzioni i vërtetë?

0
Simboli i pavarësisë në 28 nëntor 1912, flamuri, vazhdon të ketë disa enigma të pazgjidhura deri në ditët e sotme. 100 vjet më vonë, nuk...

Fitnah mes Sahabëve – Ja si ja ktheu letrën Muaviu (r.a) perandorit Romak

0
Letër e perandorit romak drejtuar Muaviut: "Ne kemi kuptuar se çfarë ka ndodhur mes teje dhe Ali ibn Ebi Talibit, dhe ne e shohim se...

Fakte që nuk i keni ditur për Ajnshtajnin

0
Gjatë jetës së tij, Albert Ajnshtajn pati kontribute të mëdha në shkencë dhe u nderua me Çmimin Nobel në Fizikë në vitin 1921. I...

Pse xhamitë në Indonezi i mbijetuan cunamit?

0
Kur para dhjetë viteve qytetin indonezian BandaAceh e kaploi një cunam i madh , strukturat e vetme që i shpëtuan atij  ishin xhamitë. Për qindra...

Ky është Mbreti i Belgjikës i quajtur “Leopold II” , i cili ka vrarë...

0
Ky është Mbreti i Belgjikës i quajtur "Leopold II" , i cili ka vrarë rreth 10 milionë afrikanë në Kongo. Kjo Evropa po del ta...

Edhe një taksist i ndershëm musliman, gjen “thesarin” por e kthen

0
Një taksist i ndershëm musliman ka bërë një shok përjetë pasi i ktheu çantën një pasagjeri që e kishte harruar në sediljen e pasme...

Mashtrimet më të mëdha në industrinë ushqimore që do t’ju shokojnë!

0
Në tregjet evropian blerësisht shpesh mashtrohen për shkak të krizës ekonomike, si rezultat i së cilës po ndiqet po kursehet në kontrollet, kurse prodhuesit...

Rockefeller: Nëse duam ta mbajmë nën kontroll naftën, gazin natyror, mineralet, atëherë Turqia duhet...

0
Ky është pranimi më i madh i shekullit XXI, artikuluar prej Dejvid Rokfelerit, bankier dhe biznesmen, një hebre nga Amerika. Deklarimet e Rokfelerit janë,...