Saturday, August 13, 2022

Gazeta Zvicerane: Inxhinieri gjerman: Kosova ka thesar brenda që do tu mundësonte kosovarëve të...

0
Lexoni më poshtë një shkrim nga Rainer Hengstmann, drejtor i Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale (KPMM) në Kosovë, në kohën e UNMIKUT....

Ngritet niveli i Oqeanit Botëror: nuk pritet përmbytje globale

0
Niveli i Oqeanit Botëror po ngrihet më shpejt nga sa ishte parashikuar më parë. Prandaj banorët e ultësirave bregdetare të gjithë botës së shpejti...

Haxhi Vehbi Dibra (1867-1937)

0
I pakrahasuari, dibrani me vizion të gjerë patriotik dhe realizues i vizionit të tij për pavarësinë e Shqipërisë dhe ndërtimin e shtetit të parë...

Kur'ani i përkthyer shpërndahet në Parlamentin e Holandës

0
Kopje të përkthimit të Kur'anit në gjuhën holandeze janë shpërndarë në mesin e ligjvënësve në parlamentin e Holandës.   Sipas faqes të internetit  Al-Saudia...

Xhamia Al-Aksa përgjatë viteve

0
Kur Profeti Muhamed ﷺ mori komandën nga Allahu për të drejtuar komunitetin musliman në obligimin e faljes së pesë namazeve ditore, kibla e tyre...

Beteja për mbledhjen e provave kimike në Siri

0
Fuqitë perëndimore kanë paralajmëruar Damaskun se përdorimi i armëve kimike paraqet vijën e kuqe, përtej së cilës do të ishte e nevojshme ndërhyrja e...

Ja çfarë tha gjenerali Jean Hamilton në vitin 1915 – Beteja e Çanakalasë

0
"... Po, është e vërtet se nuk mund të ngadhënjesh mbi shpirtin e njeriut. As një ushtri tjetër në botë kaq gjatë nuk do...

Kosovë: Buallicat po zhduken

0
Ishin mbi 45 mijë krerë në fillim të viteve të 80’ta. Pesëmbëdhjetë vjetë më parë ky numër ra në 4500. Ndërsa tani në gjithë...

NAFTA DHE POLITIKA

0
Pothuajse të gjithë e dinë sa të rëndësishëm janë burime si nafta dhe gazi natyror. Ndërsa gjatë shekullit të kaluar pamë në shumë shembuj...

Një president ndryshe, shumë i rrallë

0
Presidenti i Uruguait, Jose Mujica, ka qenë një ish-luftëtarë gueril. Ai jeton në një shtëpi të vjetër në periferi të Montevideos dhe nuk ka...