Saturday, August 13, 2022

Kisha katolike nuk betohet më për vërtetësinë e Biblës

0
Hierarkia kishtare e Kishës Katolike ka publikuar një dokument mësimor që instrukton besimtarët se disa pjesë të biblës në fakt nuk janë të vërteta....

Çifutët janë përzënë 47 herë në 1000 vjet – Pse?

0
Pse aq shpesh? Pse nëpër kaq kultura e popuj të ndryshëm? Pse asnjë popull tjetër mbi faqen e dheut as nuk i afrohet këtyre...

Politika rajonale e BE

0
Komisioneri i Bashkimit Europian për politikën rajonale, Johannes Hahn mbi shpërndarjen e fondeve për zhvillimin rajonal në Bashkimin Europian. Komisioneri i Bashkimit Europian...

Në Amerikë numri i muslimanëve gati u trefshiua pas 9/11, duke i tejkaluar Hebrenjtë

0
Sipas raporteve të fundit të regjistrimit të popullsisë në SHBA, feja Islame paraqitet feja me rritjën më të shpejtë dhe më të madhe nga...

Karimov kryen një krim të tmerrshëm: sterilizimin e dhunshëm të grave muslimane

0
Karimov kryen një krim të tmerrshëm: sterilizimin e dhunshëm të grave muslimane, vetëm për të parandaluar fëmijët e Umetit musliman që ta bartin davetinPër...

Islami dhe Afrika

0
Historiani i famshem arab Ibn Halduni ka shkruar qe emri Ifrikija u vu sipas Ifrikos bin Kais bin Saifi, nje nga mbreterit e Jemenit....

Çfarë mësohet e ç’duhet mësuar (II)

0
Koncepti se shkencat janë ekskluzivisht produkte të mendjes perëndimore vazhdon të mbetet i pacenuar nga shumë individë edhe sot. Çdo rishikim që do t'i...

Biologjia dhe feja

0
Sot, ndërkohë që prestigji i materializmit dhe ateizmit është në rënie, shkencëtarët po arrijnë të kuptojnë, gjithnjë e më shumë, se feja është aq...

NGA SHPALLJA E PAVARËSISË, NË 100-VJETORIN E SHTETIT SHQIPTAR

0
Gjithë studimet historike, kujtimet apo episodet e mëvonshme, që bëjnë fjalë për pavarësinë e Shqipërisë të gjitha bashkohen në një pikë të vetme: Në...

Islami në Kinë

0
Regjistrat e vjeter te dinastise Tang pershkruajne nje vizite ne Kine nga Saad ibn Ebi Uakasi (ra), nje nga bashkekohesit e Profetit Muhammad (s)...