Saturday, May 21, 2022

BE vendos Arabinë Saudite në listë të zezë

0
Komisioni i BE-së njoftoi listën e 23 vendeve që kanë shfaqur performancë të pamjaftueshme në luftën kundër larjes së parave dhe terrorizmit Bashkimi Evropian (BE)...

Europa pika e dobët e ekonomisë botërore

0
Për të gjitha ngërçet që lufta tregtare midis Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Kinës do të shkaktojë në ekonomitë e tyre, është Evropa...

“Alcatraz of the Rockies”, karakteristikat e burgut të sigurisë së lartë ku “El Chapo”...

0
Tani që “mbreti i drogës”, meksikani Joaquin “El Chapo” Guzman është dënuar, pjesën tjetër të jetës do ta kalojë në burgun e njohur si...

Si do të duken fuqitë botërore më të mëdha në vitin 2025

0
Kohët e fundit, ekspert të marrëdhënieve ndërkombëtare si Patrick Porter, Graham Allison, Thomas Wright, Robert Kagan, Rebecca Lissner, Mira Rapp-Hooper dhe një numër i...

97 për qind e refugjatëve në botë gjenden në Afrikë dhe Azi

0
"Sot në kontinentin afrikan gjenden 14,7 milionë persona të zhvendosur dhe 7,3 milionë refugjatë", u shpreh Songwe Sekretarja e Përgjithshme e Komisionit Ekonomik të OKB-së...

SHBA ofron lehtësime për oficerët venezuelas nëse mbështesin Guaido-n

0
“SHBA-të do të mendojnë për t’i hequr sanksionet çdo oficeri të lartë ushtarak të Venezuelës që qëndron për demokraci dhe njeh qeverinë kushtetuese të...

Europa drejt javës katër ditore të punës?

0
Shumë ekonomisë sot thonë se reduktimi i kohës së punës, së bashku me masa të tjera është një mjet i përshtatshëm për të ruajtur...

Mercedes shpërblen mundin e punëtorëve me nga 5000 euro

0
Për të shpërblyer punonjësit për punën e tyre të vështirë, kompania Daimler, pronari i Mercedes, do të shpërndajë shpërblime deri në 4,965 euro me...

Të pasurit gjatë 2018-s janë bërë edhe më të pasur, të varfrit edhe më...

0
26 njerëzit më të pasur të botës zotërojnë së bashku asete sa 50% të të varfërve të globit. Në verifikimin e përvitshëm mbi pasurinë,...

Ç’mban një çantë e zezë që është gjithmonë me Putinin?

0
Kur Vladimir Putin arriti në Beograd, presidenti rus shoqërohej nga një truproje me një çantë të zezë në duart e tij. Ai nuk ndahet nga...