Sunday, November 27, 2022

Nje molle ne dite, mban mjekun larg jush

0
"Një mollë në ditë e mban mjekun larg nesh". Kjo thënie e vjetër na kujton efektet pozitive të këtij fruti te shëndeti ynë, por...

Mjekësi, gjuhët e huaja largojnë sklerozën

0
Nëse dini të flisni rrjedhshëm të paktën një gjuhë të huaj, atëherë kjo gjë largon rrezikun e sklerozës, konstaton një studim britanik. Shkencëtarët e...

MISVAKU NE HIGJIENEN ORALE

0
Rritjet e fundit të çmimeve për produktet bazike si buka, vaji, sheqeri dhe artikuj tjerë kanë një adresë. Sipas të dhënave të fundit të...

Obesiteti, sëmundje e shekullit 21

0
Për pasojat e obesitetit ka ditur edhe Hipokrati para 2000 vitesh me thënien e tij se “Vdekjet e papritura janë shumë më te shpeshta...

Hipertensioni në shtatzëni, EPH gestozat

0
Shtatzënia mund të shkaktojë ngritjen e shtypjes së gjakut ose mund të sjell deri te përkeqësimi i shtypjes paraprakisht të lartë që bënë pjesë...

Ushqimet e një diete të shëndetshme

0
Shpesh mendojmë se për të ndjekur një dietë të shëndetshme mjafton që të eliminojmë ushqimet e rënda dhe kalorike. Sigurisht që duhet reduktuar konsumimi...