"I pastrehu" Musliman merr përgjigje të çuditshme nga të huajt

0
1188

Një gruas ju heq shamia derisa ajo po ecte në rrugë dhe ky sulm është përshkruar si sulm i motviuar në baza raciste javën e kaluar.

Një grua e panjohuar Muslimane ishte duke ecur në rrugën e High Road në Totenham kur kishte ndodhur sulmi, dhe policia po kërkon për dëshmitarët.

Pas votimit të Brexit, Tell Mama (Tregoi nënës) është një projekt kombëtar e cila regjistron sulmet anti Muslimane në Mbretërinë e Bashkuara, ka raportuar se Islamofobia është rritur për 326%.

Hstar Vlogs, një përdorues i Youtubes ka bërë një eksperiment social. Ai ka veshur një thawb – një veshje tradicionale arabe që e përdorin burrat Musliman, ku ai u pozicionua duke marrë një letër që shkruan: ” Unë jam i pastrehë”

Në pak minuta, një djalosh u shfaq duke i ofruar atij për ti blerë ushqim.

Ndërsa më vonë, erdhi një vajzë e vogël për ti ofruar atij si ndihmë 50 funte.

muslim

Pse e bëri ai këtë?

Ai në videon e Youtubes ka shkruar:
“Qëllimi i bërjes së këtij eksperimenti nuk ishte për të përfituar para, por do të shoh nëse humanizimi ekziston ende në këtë botë. Religjioni apo ngjyra nuk duhet të vlejnë kur vijmë në këtë lloj situata. Ndihmoni të tjerëve që janë në nevojë, dikujt mund të ia rregullosh ditën”

Kjo video është klikuar mbi 60,000 herë në pak ditë.

Kjo është video i eksperimentit: