Ikin nga Kosova të gatshëm për punë profesionale në shtetet evropiane

Interesimi i kosovarëve për të migruar jashtë vendit me leje pune, është rritur jashtëzakonisht shumë. Statistikat e Qendrës për Aftësimin Profesional, tregojnë se vetëm vitin...

8 gjërat që duhet të dini për paranë nëse dëshironi të bëheni milioner

Edhe pse për momentin nuk keni arritur që të filloni të mblidhni apo të organizoni paratë tuaj është mirë nëse mendoni që ta nisni...

A dallojnë bankat islame nga bankat konvencionale?

Shoqëria islame si çdo shoqëri tjetër ka nevojë për ndërmjetësues financiar, mirëpo principet e bazuara në Sheriat nuk e lejojnë një shoqëri islame të...

Bay Bithaman Ajil (Bej Bithemen Axhil) BBA: çdo shitje në kredit

Bay Bithaman Ajil (Bej Bithemen Axhil) BBA: në kuptimin gjuhësor d.m.th. çdo shitje në kredit. Në aspektin teknik të financimit e adaptuar nga bankat...

Autostradat e Kosovës me pagesë

Qarkullimi në autostradat e Kosovës pritet të bëhet me pagesë, pasi të jetë vlerësuar efektshmëria e futjes së pagesës në “Rrugën e Kombit”, nga...

Gjëra të rëndësishme që duhet t`i dini për kursimet

Kursimet na mësojnë t’i përdorim paratë në mënyrë më racionale dhe të ndërgjegjësohemi mbi vlerën e tyre të vërtetë. Kursimi është një zakon shumë...

DIVAN

DIVAN : është një institucion që është themeluar nga Omeri r.a. 10 vite pas vdekjes së Pejgamberit Alejhi Selam dhe ka shërbyer si një qendër...
video

Punësimi sezonal, “shpëtim” për të rinjtë

Papunësia mbetet preokupim kryesor i të rinjve në Kosovë. Rreth 60 për qind e kësaj kategorie, sipas statistikave zyrtare, llogaritet se janë të papunë....

10 metoda që ju ndihmojnë si të kurseni paratë

Në ditët e sotme shpenzimet e tepruara dhe kursimi i parave janë një sfidë më vete. Krahasuar me mënyrat e shumta të shpenzimit të...

Eksportet e Gjermanisë dhe zemërimi i Donald Trump

Rekordi i ri që kanë arritur eksportet gjermane duhet ta zemërojë proteksionistin Donald Trump. Keq për të, sepse një ekonomi e fortë gjermane shkon...

Na ndiqni

170,665NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Si t’i shpëtoni jetën një fëmije nëse po mbytet

A e dini se një fëmijë vdes çdo pesë ditë nga mbytja me ushqim dhe më shumë se 80% e prindërve nuk kanë absolutisht...

Si t’i dalloni vezët e freskëta

Sa herë bëhet fjalë për blerjen e vezëve, pyetja është gjithmonë e njëjtë: ku mund t’i gjejmë të freskëta? Dhe gjithmonë është e vështirë, për...

Ju kanë ftuar në intervistë pune? – Mos i lini pa bërë këto 5...

Krahas praktikimit të shtrëngimit të duarve apo asaj që po planifikoni të vishni në një intervistë pune, me shumë rëndësi është edhe ajo që...