Friday, August 19, 2022

Tito kishte spiunë edhe në BBC

0
Grupi i spiunëve, i cili udhëzohej nga shërbimi informativ i UDB-së, është infiltruar në vitet ’50 të shekullit të kaluar në gjigantin medial BBC,...

Vend pa monedha e kartmonedha?

0
Në Suedi përdoren gjithnjë e më pak para kesh. Disa madje duan t'i mënjanojnë plotësisht. Në një kishë ndërkohë edhe ndihmat për kishën paguhen...

TRADHETIA ARVANITO-SULIOTE NE EPIKEN DHE KENGET POPULLORE CAME

0
Ne epiken dhe kenget popullore çame shfaqet qarte lufta dhe sakrificat qe çamet dhe shqiptaret e tjere kane bere kunder armatave arvanito-greke. Marko Boçari...

Beretat e kuqe (Crvene Beretke) famëkeqe serbe

0
Beretat e kuqe, emri i plotë i njësitit ishte “Jedinica za Specijalne Operacije” (JSO, Njësia për Operacione Speciale) ose “Crvene Beretke” (Beretat e Kuqe),...

3# Teknikat më të zakonshme të propagandës: Lojërat me fjalë, teknika e thirrjes me...

0
"Emrat e këqij kanë luajtur një rol jashtëzakonisht të fuqishëm në historinë e botës dhe në zhvillimin e tonë individual. Ata kanë shkatërruar reputacionin,...

Mite dhe realitete të Haremit

0
Leslie P. Pierce Fragment i shkëputur nga libri i Leslie P. Pierce, Haremi Perandorak (Shtepia botuese Logos-A, 2015). Ne në Perëndim jemi trashëgimtarë të një tradite...

Cilësia e dobët në arsim po rrezikon të ardhmen e Kosovës

0
Cilësia e ulët e arsimit, si në institucionet parauniversitare, ashtu edhe në ato universitare, mbetet një ndër shqetësimet kryesore për njohësit e kësaj fushe...

Brzezinski, Zgjedhja: Dominim Global apo Udhëheqje Globale

0
Argumenti im qendror për rolin e Amerikës në botë është i thjeshtë: fuqia e Amerikës, duke pohuar në mënyrë dominuese sovranitetin e kombit, është...

Si tu rezistojmë tundimeve – aspekti shkencor dhe trajnimi

0
Është shumë e rëndësishme të dominosh mbi seksin, urinë dhe zemërimin, sepse fiton sukses dhe gëzon një shëndet më të mirë. Por për t‘i...

Si ia morën gjakun 100 foshnjave për t’ia dhënë Enver Hoxhës

0
Visar Zhiti rrëfen revoltën e Qafë Barit dhe torturar. Oficeri që theu në mes një të burgosur sot i lirë dhe biznesmen Në emisionin “Rrno...