Si t’i dalloni vezët e freskëta

0
Sa herë bëhet fjalë për blerjen e vezëve, pyetja është gjithmonë e njëjtë: ku mund t’i gjejmë të freskëta? Dhe gjithmonë është e vështirë, për...

Ju kanë ftuar në intervistë pune? – Mos i lini pa bërë këto 5...

0
Krahas praktikimit të shtrëngimit të duarve apo asaj që po planifikoni të vishni në një intervistë pune, me shumë rëndësi është edhe ajo që...

5 karakteristikat e njeriut me sjellje psikopatike!

0
Njëra prej arsyeve pse nuk e shohim shpesh, e quajtëm këtë “e keqe”, zemër të prishur apo sjellje psikopatike – sigurisht është pse na...

7 shenja që shoqja e ngushtë ju urren!

0
Edhe marrëdhëniet shoqërore, si çdo raport tjetër, kanë karakteristikat e tyre, përfshirë këtu detaje në dukje të parëndësishme, por që tregojnë shumë. Në vijim gjeni...

Ja pse serbët i quajmë shkije

0
Tregu i librit shkencor ishte pasuruar me një studim të ri etnolinguistik: “Shqiptar dhe shqa. Histori popujsh përmes dy emrave etnikë”, i Bardhyl Demirajt,...

Përse dikënd e bezdisin zhurmat e përtypjes së dikujt gjatë ngrënies?

0
Të bezdisin zhurmat, apo përtypjet e një personi teksa ha? Nuk shkon në kinema, sepse nuk do të dëgjosh të tjerët të përtypen, ndërsa...

Përse i klikojmë dhe i lexojmë lajmet e kota?

0
Eshtë e nevojshme nga pikëpamja evolucionare. Truri ynë është i programuar për të identifikuar kërcënimet. Titujt negativë u bien këmbanave të alarmit në amigdalën tonë,...

Pse fëmijët gënjejnë dhe si duhet të sillen prindërit

0
Nuk ekziston asnjëri në botë që nuk ka thënë në jetën e tij të paktën një gënjeshtër. Ne mund të na ndodhë çdo ditë...

Si do të duken fuqitë botërore më të mëdha në vitin 2025

0
Kohët e fundit, ekspert të marrëdhënieve ndërkombëtare si Patrick Porter, Graham Allison, Thomas Wright, Robert Kagan, Rebecca Lissner, Mira Rapp-Hooper dhe një numër i...

A e dini kuptimin e logos së BMW’së?

0
BMW është një prodhues i automobileve, motoçikletëve dhe motorëve gjermanë, që gjendet në në München. Fillimisht ishte kompani aeroplanesh. Pas përfundimit të Luftës së Parë...