Ik sa më parë sepse ka ikë edhe shpresa për një jetë më të...

Ik nga Kosova, menjëherë! Ti, që po lexon këta rreshta, a mund ta kem vëmendjen tënde vetëm për një minut? - Nëse e do Kosovën. - Nëse...

NOAM CHOMSKY: SUNDIMTARËT E NJERËZIMIT!

Kur pyesim “Kush e sundon botën?” zakonisht ne përdorim normën standarde që aktorët në çështjet botërore janë shtetet, së pari fuqitë e mëdha, dhe...

Frika nga komunizmi: si u shkatërrua harta e Folklorit Amerikan në vitet ’50

Gjatë luftës së dytë Botërore, piktori, ilustruesi dhe karikaturisti William Gropper punonte për departamentin amerikan të Thesarit dhe zyrën e Informacionit të luftës në...

Luftë ndërkombëtare tregtare?

Trumpi do të ngrejë jo vetëm mure të vërteta, edhe ekonomikisht ai do t'i mbyllë në vete SHBA. Merkeli do ta kundërshtojë këtë në...

10 strategjitë e manipulimit me anë të masmedias sipas Noam Chomsky

Në bazë të punimit të njërit nga intelektualët më me ndikim, të lingvistit amerikan Noam Chomskyt, ju sjellim regjitrin prej dhjetë strategjive të manipulimit...

DR.BLEDAR KOMINI: MORALI NË MARRËDHËNIET NDËRKOMBËTARE

(Mendo gjithnjë mirë, ky është parimi bazë i moralit” - Blaise Pascal) - Hyrje - Fjalë kyçe: revolucion permanent; utopizëm; etika e luftës; propaganda. Periudha pas...

“Fondacioni i Soros, pjesë e grushtit të shtetit më 21 Janar

Kryetari i AK, Kreshnik Spahiu tha sonte se fondacioni Soros ka qenë pjesë e grushtit të shtetit më 21 janar të vitit 2011, ku...

Mbi debatin rreth deklarimit të Rexhep Qosjes mbi “këmbimin e territoreve – Sulejman Abazi

. Një miku im në statusin e tij sjell një sentencë interesante: “Moralistë janë njerëz që veten kruajnë, ku ju kruhet të tjerëve.”. (Samuel Beckett,...

Majko kundër Qoses: Ja pse propozimi juaj është i gabuar!

Ish-Kryeministri i Shqipërisë në periudhën e luftës së Kosovës, Pandeli Majko ka dalë kundër idesë së Rexhep Qosjes për shkëmbim territoresh me Serbinë. Sipas...

Qosja: Shkëmbimi i territoreve me Serbinë shpëton Kosovën nga Asociacioni

Rexhep Qosja ka shpjeguar idenë e tij për shkëmbim territoresh me Serbinë duke thënë se këtë po e bën për të shpëtuar Kosovën nga...

Na ndiqni

166,372NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë...

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë mundësi lobistëve që ka punësuar Beogradi, që të ndikojnë në...

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...