Këto shtete janë pa lumenj

0
Një lumë është një trup i përhershëm i ujit të rrjedhshëm. Kombet e Bashkuara i njohin 193 vende, disa prej të cilave mbajnë lumenj...

5 Arsye pse ndërrimi i vajit e ndihmon veturën tuaj

0
1. Lehtëson lubrifikimin e motorit. Imagjinoni të gjitha pjesët lëvizëse, pistonat, valvulat dhe pjesët e tjera të motorit që lëvizin me ritme të shpejta nën...

10 vendet më të vogla në Evropë

0
Qyteti i Vatikanit, Monakos, San Marino dhe Lihtenshtajni kryesojnë listën e qyteteve më të vogla të Evropës sipas zonës së tokës. Kontinenti i Evropës ka...

7 zakone të këqia, që ju pengojnë të fitoni më shumë para

0
Jo të gjithë ne jemi materialistë, por ndoshta të gjithë mund të biem dakord se të fitosh para është gjë e mirë. Eshtë e vërtetë...

7 sekrete të errëta që firmat e mëdha nuk duan që ne ti marrim...

0
Metodat e përdoruara nga marka të njohura për të vënë në dispozicion të shoqërisë produktet e tyre mund t’i japin fund besueshmërisë së shumë...

Çka janë gradat ushtarake?

0
Rangjet ushtarake diktojnë strukturën e një ushtrie. Rradhët ushtarake përcaktojnë se kush i thotë asaj kujt, dhe kush ka autoritet se kush dhe përgjegjësia për...

Sa litra zë një Gallon

0
Një Gallon është rreth 3.785 litra. Galloni (gal) është një njësi matëse për matjen e kapacitetit të lëngshëm. Përdoret në të dy sistemet amerikane të...

Pse qajmë kur qerojmë qepë?

0
Disa njerëz qajnë kur prejnë qepë,kjo  për shkak të prishjes së qelizave të qepëve dhe lirimin e mëvonshëm të faktorit lachrymatory (LF). Qepa është një...

Si është formuar bora?

0
Dëbora formohet kur kristalet e akullit përplasen dhe formojnë kristale akulli edhe më të mëdhenj të quajtur Flokët e Dëborës.Kumti.com Dëbora i referohet një lloji...

Cili është dallimi mes organikes dhe inorganikes?

0
Komponimet organike përmbajnë karbon në strukturën e tyre dhe komponimet inorganike nuk kanë molekula të karbonit. Përkufizimet e komponimeve organike dhe inorganike Një përbërje organike i...