Cili është ndryshimi midis një depresioni dhe një recesioni?

Në ekonomi, termi depresioni dhe recesioni ndonjëherë përdoren në mënyrë të ndërsjellë, edhe pse kjo nuk është një praktikë e saktë. Termat recesioni dhe depresioni...

Çfarë është ekonomia joformale?

Ekonomia joformale në përgjithësi i referohet aktiviteteve që njerëzit bëjnë për të fituar para që nuk rregullohen nga ndonjë organ qeveritar. Ekonomia joformale, e quajtur...

Çfarë është TVSH-ja

TVSH-ja thënë shkurt ësht një taksë me vlerë të shtuar. TVSH është një akronim për Tatimin mbi Vlerën e Shtuar. Në disa vende është tatimi...

Digital Marketing Institute vjen edhe në Kosovë

Standardi global i certifikimit në marketing digjital i ofruar nga Digital Marketing Institute (DMI) tani edhe zyrtarisht do të ofrohet në Kosovë, përmes partnerit...

Shqipëria katërfish me shumë fitim se Kosova në shkëmbimet tregtare

Të ardhurat doganore për mallrat e importuara në Kosovë dhe që zhdoganohen në Doganën e Kukësit për tremujorin e parë të këtij viti rezultojnë...

Skema e planit të buxhetit shtëpiak

Këtu mund të gjeni skemën për planifikim dhe menaxhim të buxhetit shtëpiak. Gjithashtu mund t'i gjeni në formatin word dhe excel.   KATEGORIA SHUMA MUJORE E BUXHETIT SHUMA...

Çfarë është sigurimi i jetës?

Pagesa nga një mbajtës policie për një kompani sigurimi për premtimin e një shume parash në rast sëmundjeje ose vdekjeje njihet si sigurimi i...

“Juniku, vërtet UNIK”

Juniku është një vendbanim i vjetër ilir që sipas të dhënave historike në bazë të emërtimit dallonte në periudha të ndryshme kohore. Emërtimin “Judiko”...

Paralajmërohet ngritja e çmimit të naftës në Kosovë

Çmimet e derivateve të naftës në Kosovë pritet të kenë ngritje si pasojë e një trendi të çmimeve në gjitha tregjet botërore. Edhe pse tani...

Çmimet e produkteve bazë në Kosovë janë më të lartat në rajon

Kosova ka çmime shumë të larta të produkteve ushqimore bazë, në krahasim me vendet e rajonit. Nga produktet e njëjta të blera në Prishtinë, Tiranë,...

Na ndiqni

166,789NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...

Rritet numri i policëve të plagosur – i pesti duke u trajtuar

Është rritur numri i policëve të plagosur në aksionin e policisë në Veri të vendit.Numri deri tani ka shkuar në pesë. Rastin për klankosova.tv e...