Çdo gjë që duhet të dini rreth Bitcoin

Teknologjia ka hyrë mes nesh, ka një kohë të gjate që na është mbështjellë koka me lajme rreth Bitcoin. Është një temë e nxehtë dhe një pikë e shpeshtë e diskutimit midis investitorëve, sipërmarrësve dhe tregtarëve të aksioneve, kështu që ju duhet të doni të dini gjithçka për të.transmeton Kumti.

Për fillim, këtu është një shpjegim tepër i thjeshtësuar i Bitcoinit: Është një monedhë dixhitale (ka më shumë se 800 tani) që nuk kontrollohet nga një autoritet qendror, si një qeveri apo bankë. Është krijuar nga “minatorë”, të cilët përdorin kompjuterë dhe pajisje të specializuara për të përpunuar transaksionet, për të siguruar rrjetin e monedhës dhe për të mbledhur bitcoins në këmbim. Mbështetësit thonë se kjo lejon për transaksione më të sigurta në internet. Kjo është pjesërisht për shkak të bllokimit, një teknologji që regjistron kronologjikisht transaksionet kriptomonedhes në një libër dixhital publik,transmeton Kumti.

Bitcoin zyrtarisht në treg është vetëm qe tetë vjet e gjysmë, por është kriptomonedhe më e vjetër dhe më e vlefshme . Në një kohë kaq të shkurtër, ka pasur një histori të ngurtë dhe të diskutueshme, por gjithashtu ka tërhequr një pjesë të drejtë të përkrahësve të profilit të lartë. Kumti.com

Artikulli paraprakTrepçën mund ta falimentojë mungesa e bordit
Artikulli vijuesÇfarë është analiza themelore