8 Urtesitë e përfituar nga surja Jusuf

1- Deshiruan vellezerit e profetit Jusuf alejhi selam qe ta vrisnin, por ai nuk vdiq!!

2-Deshiruan te fshinin gjurmet e tij, por vlerat e tij u ngriten edhe me shume!!

3-E shiten ate qe te jete skllav, nderkohe qe ai u be pronar e minister!!

4-Ata deshiruan te fshinin dashurine e tij nga zemra e babait te tij Jakubit, por ajo u shtua edhe me shume!!

5- Kur Jusufi ishte ne burg, ai u vleresua prej te mireve nga shoket e tij, porse Allahu i nxori ata nga burgu perpara tij, ndersa Jusufi -me gjithe vlerat qe kishte-serisht mbeti ne burg edhe per disa vite!! I pari u lirua qe te behej sherbetor, i dyti doli nga burgu qe ta vrisnin, ndersa Jusufi priti edhe per shume kohe!! Porse me ne fund ai doli qe te behej guvernatori i Egjiptit, te takonte prinderit dhe te gezohej duke jetuar me ta.

6-Te jesh i sigurte se Allahu nuk harron… dhe se Ai nuk e humb kurre shperblimin e te mireve

7-Kur Jakubi tha: “kam frike se do ta haje ujku”. Jusufi humbi gjurmet, ndersa Jagubi u verbua nga pikellimi. Ndersa kur tha: “une ja dorezoj çeshtjen time Allahut”. Allahu ia ktheu Beniaminin, Jusufin por edhe shikimin! Ndaj dorezoja çeshtjen tende Allahut se vertet Ai ka urtesi te madhe ne ate qe vepron.

8-Nje dijetar ka thene: “Une e lus Allahun kur kame nevoj dhe nese ma dhuron kerkesen gezohem nje here! Por nese nuk ma ploteson ate gezohem dhjete here, sepse e para ishte zgjedhja ime ndersa e dyta ishte zgjedhja e Allahut. Lexoje me vemendje kete sure se çudite dhe mesimet ne te nuk kane te sosur!!

Bledar Haxhiu.

Artikulli paraprak5 Ushqimet e ndaluara nga Kurani.
Artikulli vijuesLutjet nga Kur’ani që të qetësojnë shpirtin.