A duhet të na përçajnë kundërshtimet dhe mendimet ndryshe?

Muhamed ibn Salih El-Uthejmin:”Na vjen shume keq kur gjejme ne umetin islam nje kategori e cila

percahet per shkak te disa ceshtjeve qe lejohet ne to mendimi ndryshe,i bejne keto ceshtje shkak per

percarjen e ftohjen e zemrave.

Kundershtimet ne mendime kane qene aktuale qe ne kohen e sahabeve

por megjithate zemrat ishin te bashkuara,prandaj eshte detyre per te rinjte ne vecanti dhe per te

gjithe te udhezuarit ne rrugen e drejte te jene nje trup e nje dore e vetme sepse ata rrethohen nga

armiq te cilet ngrejne kurthe ne vazhdimesi kundra muslimaneve…,me pas shejhu tha:Nese dikush te

kundershton duke u bazuar ne argumente dhe jo i bazuar ne inat dhe ne epsh atehere duhet qe per ate

te t’shtohet dashuria sepse ai nuk erdhi mbas mendimit tend per te t’bere qejfin e nuk u tregua hipokrit

ne dashurine qe ka per hir te Allahut,perkundrazi ai u tregua i sinqerte,i cilter ne dashurine e vellait te

tij,dhe nese dikush te kundershton per shkak te inatit,egos se tij ai nuk e do te verteten e as nuk e ndjek

ate.”

Sherhu Mumti,vellimi:4,faqja:159

Artikulli paraprakSi i trojtonte profeti Muhamed sëmundjet e zemrës.
Artikulli vijuesSi duhet të këshillosh ?