Aloe Vera bima që përdoret për disa sëmundje

0
268

Lëngu i Aloe Vera-s po konsiderohet si ilaçi më natyral dhe shumë i rëndësishëm për jetë të shëndoshë. Ky lëng del nga bima e Aloe-s dhe është luftuesi më i mirë i sëmundjeve si: kapsllëku, djegiet në stomak, kolesteroli i lartë, diabeti dhe infeksioni i kyçeve. Studimet e fundit për bimën e Aloe Vera-s kanë ardhur në përfundim se lëngu i Aloe-s është një luftues i mirë dhe zvogëlon dhembjet e ndryshme në trup si dhe forcon dhe stimulon sistemin imunitar të organizmit njerëzor. Lëngu i Aloe-s është njëri prej lëngjeve që lufton shumë gripin sezonal, ftohjet dhe kollitjet. Mjekët thonë se nëse ai merret me periudha më afatgjate, atëherë ai rrit fuqinë muskulore dhe përmirëson gjendjen shëndetësorë si dhe bukurinë e lëkurës dhe të flokëve. Edhe pse ende nuk ka ndonjë zbulim apo trajtim shkencor të këtij ilaçi natyror, ku do të mund të saktësohej vlefshmëria shkencore për ta marrë këtë ilaç si trajtim mjekësorë. Për këtë arsye mjekët thonë se ai nuk mund të zëvendësojë barnat mjekësore (sidomos tek pacientët me diabet apo kolesterol të lartë). Por, ai mund të jetë i dobishëm si mbështetje plotësuese ose si formë parandalimi në një regjim dhe jetë më të shëndetshme. Por, kjo nuk do të thotë se nuk janë bërë kërkime shkencore. Këto kërkime të bëra deri më tani janë mbështetur nga testimet klinike tek njerëzit. Rezultatet laboratorike mbi qelizat humane kanë identifikuar në lëngun e Aloe Vera-s një substancë e cila është e aftë për të rritur aktivitetin e quajtur NF-kappa B (një zinxhir i proteinave që luan rol kyç në sistemin imunitar të organizmit të njeriut). Ndryshe, kjo njihet me emrin aloeride dhe si substancë klasifikohet në gjeninë e substancave polisakaride (një lloj karbohidrati për sistemin tonë imunitar). Kohëve të fundit lëngu i Aloas po bëhet edhe si krem dhe po përdoret si një substancë për mbrojtje nga dielli, gjë që ka rezultuar si kremi më mbrojtës kundër rrezeve të diellit. Ndryshe, kremin, por edhe lëngun e Aloa-s mund ta gjeni nëpër farmaci, përderisa ai gjendet edhe në dyqane dhe supermarkete ushqimore. Merret pa recetë mjeku dhe siç thamë nëse merret rregullisht atëherë disa sëmundje, përfshirë edhe gripin, do të mund t’i luftojmë më lehtë.