Arabia Saudite ndihmon refugjatët sirianë

0
200

Ndihmat priten të arrijnë në Jordan të enjten.

Arabia Saudite ka dërguar 88 rimorkio të ngarkuara me ndihma humitare për refugjatët sirianë në Jordan.
Karvani prej 88 rimorkiosh është nisur me materiale të mbledhura për t’iu dalur në ndihmë popullit sirianë. 52 rimorkio janë të ngarkuar me tenda (2,500 tenda reziztente ndaj ujit), 21 rimorkio me batanije, 8 me 160 ton të hurmave, 6 me veshje të dimrit, dhe 1 me biskota.
Ka më shumë se 1,300,000 refugjatë sirianë në Jordan, dhe 581,413 janë të regjistruar zyrtarisht./mszh/kohaislame