Arkeologët: Edhe në lashtësi kishin telefona, hieroglifi flet vetë

0
233

Arkeologët: Egjiptianët e lashtë kishin telefona celularë, hieroglifi flet vetë
Telefon celularë kishin dhe Egjiptianët e lashtë!

Duket e pabesueshme, e paimagjinueshme, por nëse shikoni shumë më me kujdes fotografinë do ta…
Në skicën e lasht, pasqyrohet një egjiptian i lashtësisë, i cili mban në dorë një receptor telefoni.
Në shtypjen që arkeologët i bënë këtij hieroglifi, edhe pse ajo nuk duket aq pastër saç do dëshironin ata, përsëri duket qartë se egjiptiani mban në dorë një receptor telefoni -shigjeta blu- dhe sendi deri në shigjetën e verdhë, është dëgjuesi i receptorit.
Në pjesën e poshtme të fotografisë, egjiptiani duket qarat tek mbanë ushqyesin e celularit (shigjeta e kuqe).
Shikoni gjithashtu se si e mbanë kokën egjiptiani, pak të ngritur lartë, ashtu siç e mbajmë dhe ne sot pa vetëdije, duke u munduar të dëgjojmë dikë i cili ndodhet në anën tjetër të telefonit kur ne atë nuk e dëgjojmë qartë.
Fotografia është një pjesë nga hieroglifi, që pasqyron një skenë të egjiptianit me telefon në dorë. Hieroglifi ndodhet në një piramidë të Egjiptit, në tempullin e Abydors dhe u zbulua nga arkeologu Dr. Ruth Hover.
Ndërkohë shumë të befasuar janë egjiptologët të cilët shprehen të pamundur, për ta ky zbulim, deri në verifikimin e tij të plotë, përbën ndoshta një nga zbulimet më të mëdha në historinë e teknologjisë./koha/kohaislame