Arsyeja pse po shkatërrohen sytë dhe lëkura

Miopi nga ekrani, gjithnjë e më shumë. Është kjo sëmundja që po prek gjerësisht adoleshentët të cilët çdo ditë e më shumë fiksohen pas tabletë-ve, kompjuterëve dhe celularëve, por dëmin më të madh e paguajnë sytë.

Sot rreth 21% e të rinjve nga mosha 18 deri në 25 vjeç nuk shikojnë mirë larg, por pritet që kjo e dhënë të dyfishohet gjatë 10 viteve të ardhshme. Kësisoj mjekët rekomandojnë që do të ishte më mirë të lexohej një libër, natyrisht nëse nuk do të ishte e-book.

“Fytyrë si smartphone”. Lëkura e fytyrës dhe muskujt humbin elasticitetin dhe jo për shkak të plakjes. Gjithçka ndodh për faj të kohës që kalojmë me kokën e fiksuar në smartphone, ku në bazë të mesazheve të ndryshme ndryshon edhe mimika e fytyrës.
Ky fakt pohohet nga disa statistika të publikuar nga American Society of Plastic Surgeons (ASPS), sipas të cilit thuhet se rrudhat po shtohen ndjeshëm pikërisht prej përdorimit të aparateve të fundit teknologjikë./portalb/kohaislame

Artikulli paraprakTortë “Capri”
Artikulli vijuesShtohet numri i të rinjve të prekur nga AIDS në të gjithë botën