Brexit: Qeveria zbulon se është duke u kërkuar qasje ndaj tarifave më të lira në tregjet e BE-së

Sekretari Shadow Keir Starmer u përgjigj: “Për të mësuar për këtë në një intervistë në këtë mëngjes është mënyra e gabuar për t’u përgatitur për këto bisedime”

Greg Clark, Sekretari i ndërmarrjes,Nissan  ka zbuluar se do të kërkojnë nga qeveria një marrëveshje të tarifave pra me Bashkimin Evropian për sektorin e makinave në Britani.

Kjo vjen pasi Qeveria u përball me presion të konsiderueshëm për të ditur se a ka garanci me kusht për gjigantin japonez të makinave prapa skenave në Downing Street në fillim të kësaj jave.

Për kënaqësinë e ministrave, kompania prodhuese ka vendosur se do të vazhdojë të investojë në Britani edhe pas Brexit dhe premtoi për të ndërtuar makinat e saj të reja, si edhe anije në Sunderland tek uzina e saj.

Por zoti Clark zbuloi të dielën kompania njoftoi qëllimet e tij pas marrjes së garancive Qeveria është angazhuar për sigurimin e vazhdueshëm qasje tarifave të lirë në tregjet e BE-së.

“Pra, një nga garancitë eshte sepse unë kam qenë në gjendje të japë,dhe se qëllimi ynë, përgjegjësia jonë negociuese kur bëhet fjalë për diskutimet me partnerët tanë evropianë është që të ketë një dialog konstruktiv dhe të civilizuar për të kërkuar në interes të përbashkët.

“Pra, ajo që kam thënë është se objektivi ynë do të jetë për të siguruar që ne kemi vazhduar të kemi qasje në tregjet europiane dhe anasjelltas pa tarifa dhe pa pengesa burokratike.

Artikulli paraprakZhvillohet konferenca e dytë “Roli i imamëve në shoqërinë moderne”
Artikulli vijuesXhamia Hajdar Kadi e njohur si "Princesha e Ballkanit" së shpejti do të shkëlqejë