Thursday, August 18, 2022

Deklaratë e disa dijetarëve saudian rreth ngjarjeve aktuale në Siri.

0
Hamdi i takon Allahut zotit të botrave. Salavatet dhe selami qofshin mbi krijesën më të mirë, profetin tonë Muhamedin dhe mbi familjen e tij,...

Reagon Imam Ahmed Kalaja – “ASHK & SHSHF.

Reagon Imam Ahmed Kalaja Ja çfarë shkruan në profilin e tij në fb "ASHK & SHSHF. Aleaca e Shtrigave dhe Kërmave ne kordinim te plote me Shqip...

Charlie Hedbo, myslimanët dhe liria e medias

0
Sot është në modë që flasësh apo të shkruash për Islamin dhe Profetin e myslimanëve, dhe shpesh liria për të folur mbi këtë temë...

Vështirësitë e bartjes së shamisë në Malin e Zi

0
Vështirësitë e bartjes së shamisë në Malin e Zi Nxënësja me shami shkakton debate në Malin e Zi Teksa vendimi i një adoleshenteje për...

Genc Plumbi mbi "Vrimën" e Rita Petro-së

0
Imami nga Shqipëria ka komentuar mbi librin e ri "Vrima" të autore Rita Petro, ku autorja mendon se po trajton tema tabu në mesin...

Tolerimi i ekstremeve

0
Pyetja e duhur për të gjithë ballkanasit sot është: pse liderët tanë të papërgjegjshëm, të kriminalizuar, populistë dhe ekonomikisht të paaftë tolerohen, e në...

Disa nga çështjet e Akides që kanë ardhur në hadithe të sakta

0
Hoxhë Ismail Bardhoshi Disa nga çështjet e Akides që kanë ardhur në hadithe të sakta - Profecia e Ademit, si dhe e disa profetëve të tjerë,...

Mentaliteti i përmbysur

Mentaliteti i përmbysur Aq sa ma shumë përparon studimi shkencor dhe shtohen përvojat metodologjike na bëhet e qartë se aftësitë e mendjes perceptojnë më pak...

2012: Një vit tjetër krize

0
Sidoqë ta kthesh e ta përkthesh, viti 2012 do të hyjë në histori si një vit tjetër i krizës së borxheve në eurozonë.Që në...

NYT: Çmenduria shtrënguese e Evropës

0
Në artikullin në New York Times, Paul Krugman, duke komentuar qëndrimin evropian ndaj eurokrizës, thekson se masat e ashpra të kursimit, në vend se...