Xhimi Karter: Luftërat e Amerikës të jashtëligjshme dhe të panevojshme.

0
Ish presidenti amerikan Xhimi Karter ka paralajmëruar mbi pasojat e një sulmi të mundshëm kundër Iranit dhe mbi vazhdimin e pjesëmarrjes së Amerikës në...

Kush po vret në veri e kush në Maqedoni?

0
Me ndarjet e reja në Ballkan më së shumti do të përfitonte Serbia. Me një skenar të mundshëm vetëm Serbia do të rifitonte territoret,...

Shteti i kidnapuar

0
Me vrasje drejt pushtetit: këto ditë po demaskohet krahu stalinist i Partisë Demokratike të Kosovës, por debati në shoqëri po mungon, sepse disa shtresa...

Tolerimi i ekstremeve

0
Pyetja e duhur për të gjithë ballkanasit sot është: pse liderët tanë të papërgjegjshëm, të kriminalizuar, populistë dhe ekonomikisht të paaftë tolerohen, e në...

Obama jep "goditje" ndaj shtypësve që përdorin teknologjinë

0
Presidenti i SHBA nënshkroj një urdhër administrativ i cili i ka cak njerëzit dhe firmat që ndihmojnë regjimet autoritare t'i shtrëngojnë dhe t'i mbajn...

Mundësia e fundit e Iranit?

0
Nëse duam të sigurohemi se Irani kurrë nuk do të ketë një armë bërthamore, garancia e vetme është ndryshimi i dëshirës iraniane për ta...

A mund ta zgjidhin problemin e veriut ata që e krijuan?

0
Neglizhenca, pafuqia dhe paaftësia e qeverive të Kosovës, mungesa e vullnetit politik të NATO-s dhe amatorizmi i UNMIK-ut e i EULEX-it janë faktorët që...

Të njohësh realitetin e njerëzve apo të njohësh prapaskenat

0
Para se të mbaroja shkollën dhe të kthehesha në atdhe, gjithmonë më jehonte në mendje përgjigja që më përplasej shpesh në fytyrë, sa herë...

NICOLAS SARKOZY, PRESIDENTI I NJË ’’NDARJEJE’’ TË DËSHPËRUAR

0
Nicolas Sarkozy kishte mishëruar për pjesën më të madhe të francezëve një shpresë antagonizmi në një vend të fjetur. I paduruar dhe aktiv, ai...

Klonimi

0
Ideja e klonimit zë fill qysh në vitin 1938, por për herë të parë fjala ‘klon’ u përdor më 1963, dhe nga pikëpamja etimologjike...