“8 Marsi” – është poshtërim për nënën

0
Po kalojnë sekondë pas sekonde, minutë pas minute, ore pas ore, ditë pas dite, javë pas jave, muaj pas muaji, vit pas viti, dhe...

Mbështetja në hadithet e sakta

0
Hoxhë Ismail Bardhoshi Mbështetja në hadithet e sakta Dijetarët janë pajtuar se nuk lejohet bazimi në hadithet e dobëta për evidentimin dhe pohimin (konfirmimin) e rregullave,...

Faktet nga Kur’ani dhe Suneti që tregojnë se është detyrë të pranohet hadithi “ehad”...

0
Hoxhë Ismail Bardhoshi Faktet nga Kur’ani dhe Suneti që tregojnë se është detyrë të pranohet hadithi “ehad” në çështjet e Akides  “Nuk është e përshtatshme për...

Disa nga çështjet e Akides që kanë ardhur në hadithe të sakta

0
Hoxhë Ismail Bardhoshi Disa nga çështjet e Akides që kanë ardhur në hadithe të sakta - Profecia e Ademit, si dhe e disa profetëve të tjerë,...

Ky njeri udhëtoi në 60 shtete për 4 vite dhe e gjeti Islamin gjatë...

0
  4 vite më parë ai vendosi ta braktisë shtëpinë dhe ta jetojë ëndrrën e tij duke udhëtuar nëpër botë. Disa prej shteteve të cilat...

Islami folklorik, nuk është feja ime!

0
Lexova sot, shënimet e një biznesmeni kinez, që thoshte, se disa tregtarë muslimanë më kërkojnë të vendos emrat e firmave të njohura ndërkombëtare, si...

UNË KAM NJË ËNDËRR! Fjalimi i plotë i Martin Luter Kingut

0
Në 28 gusht 1963, në Uashington, Martin Luther King do të mbante një fjalim historik, që do të shndërronte përgjithmonë Shtetet e Bashkuara që...

Steele: Liderët botëror gabuan me Turqinë

0
Redaktori i redaksisë së “Guardianit” në Washington, në fund të viteve shtatëdhjetë, dhe i zyrës së saj në Moskë, gjatë rënies së komunizmit, Jonathan...

“O Njerëzit e Zotit..!”, thirrja e urtë e Hafiz Sheuqet Boriçit… (2)

0
Hytbeja mbi vlerën e punës dhe zhvillimit të dhuntive të Zotit në jetë, mbajtur nga Hafiz Sheuqet Boriçi, këtu e 76 vite më parë,...

Prishja e magjisë!

0
Dr Selman Aude A e keni lexuar përvojën e vajzës Liz Murray? Ajo ka marrë pjesë në kumtesat e Bler, Gorbaçov dhe Dalai Lama. Prindërit e linin...