Saturday, August 13, 2022

Një mesazh nga Morgan Freeman

0
"Jam 78 vjeç dhe besoj se nuk kam edhe shumë kohë. Kam miliona dollarë në banka, por nuk mund të blej shëndetin dhe të...

Emigrantët sirianë përballen me Islamofobi dhe diskriminim në Europë

0
Shumë qytetarë europianë nuk duken aspak entuziastë për të pranuar më shumë refugjatë sirianë që ikin nga lufta dhe varfëria në Siri. Kjo “krizë”...

Ndalimi i burkinit, të drejtat e femrave dhe rruga e Profetit Muhamed si zgjidhje

0
Pas një presioni të madh ndërkombëtar, gjykata e lartë e Francës, e ktheu ditën e premte më 26 gusht 2016, vendimin për ndalimin e...

Taken 2, Albanofobia dhe Islamofobia.

0
Mustafa Nano ka postuar në ResPublica një shënim kritikë ndaj reagimeve në blogosferën shqiptare ndaj filmit të ri Taken 2, vazhdim i filmit Taken...

Kinemaja: mbi një shekull islamofobi, dhe përshkrime negative të muslimanëve!

0
“Armiku më i madh i të vërtetës nuk është gjithmonë gënjeshtra, pandershmëria, por miti që përsëritet vazhdimisht, që është bindes dhe realist”   “Mund të godisni...

Baca Salih Kabashi e zen në rren “historianin” Hakif Bajramin

0
Salih Kabashi SILLU SILLU RRENË E VJETËR... Historiani i ish-Komitetit Krahinor, një nga ekzekutorët politik, më 1981, të historianit të madh shqiptar Ali Hadri, aspak i...

Nga Salma YAQOOB: Abuzimi me muslimanët është tashmë një normë

0
Rrëfimi i një gruaje, Nadiya Hussain në një emision radiofonik ku ajo shprehet se paragjykimet e dhuna ndaj muslimanëve janë bërë veprime normale të...

Kur flet Shejh Jusuf El-Kardavi…

0
– “Feja është pjesë thelbësore e natyrës së njeriut dhe domosdoshmëri e patjetërsueshme e humanizmit. Mund të ndodhë, që njeriu të bëjë pa dije,...

Kush është hoxha që u vlerësua si “Skënderbe” e që i shkroi presidentit Wilson

0
Nga Ermir Hoxha Sot, hoxhallarëve që iu qepen ku e ku t’ju kapin ndonjë frazë që më pas “t`i bëjnë lanet” në rrjete sociale, si...

Prishja e magjisë!

0
Dr Selman Aude A e keni lexuar përvojën e vajzës Liz Murray? Ajo ka marrë pjesë në kumtesat e Bler, Gorbaçov dhe Dalai Lama. Prindërit e linin...