Ik sa më parë sepse ka ikë edhe shpresa për një jetë më të...

0
Ik nga Kosova, menjëherë! Ti, që po lexon këta rreshta, a mund ta kem vëmendjen tënde vetëm për një minut? - Nëse e do Kosovën. - Nëse...

NOAM CHOMSKY: SUNDIMTARËT E NJERËZIMIT!

0
Kur pyesim “Kush e sundon botën?” zakonisht ne përdorim normën standarde që aktorët në çështjet botërore janë shtetet, së pari fuqitë e mëdha, dhe...

Frika nga komunizmi: si u shkatërrua harta e Folklorit Amerikan në vitet ’50

0
Gjatë luftës së dytë Botërore, piktori, ilustruesi dhe karikaturisti William Gropper punonte për departamentin amerikan të Thesarit dhe zyrën e Informacionit të luftës në...

Luftë ndërkombëtare tregtare?

0
Trumpi do të ngrejë jo vetëm mure të vërteta, edhe ekonomikisht ai do t'i mbyllë në vete SHBA. Merkeli do ta kundërshtojë këtë në...

10 strategjitë e manipulimit me anë të masmedias sipas Noam Chomsky

0
Në bazë të punimit të njërit nga intelektualët më me ndikim, të lingvistit amerikan Noam Chomskyt, ju sjellim regjitrin prej dhjetë strategjive të manipulimit...

DR.BLEDAR KOMINI: MORALI NË MARRËDHËNIET NDËRKOMBËTARE

0
(Mendo gjithnjë mirë, ky është parimi bazë i moralit” - Blaise Pascal) - Hyrje - Fjalë kyçe: revolucion permanent; utopizëm; etika e luftës; propaganda. Periudha pas...

“Fondacioni i Soros, pjesë e grushtit të shtetit më 21 Janar

0
Kryetari i AK, Kreshnik Spahiu tha sonte se fondacioni Soros ka qenë pjesë e grushtit të shtetit më 21 janar të vitit 2011, ku...

Mbi debatin rreth deklarimit të Rexhep Qosjes mbi “këmbimin e territoreve – Sulejman Abazi

0
. Një miku im në statusin e tij sjell një sentencë interesante: “Moralistë janë njerëz që veten kruajnë, ku ju kruhet të tjerëve.”. (Samuel Beckett,...

Majko kundër Qoses: Ja pse propozimi juaj është i gabuar!

0
Ish-Kryeministri i Shqipërisë në periudhën e luftës së Kosovës, Pandeli Majko ka dalë kundër idesë së Rexhep Qosjes për shkëmbim territoresh me Serbinë. Sipas...

Qosja: Shkëmbimi i territoreve me Serbinë shpëton Kosovën nga Asociacioni

0
Rexhep Qosja ka shpjeguar idenë e tij për shkëmbim territoresh me Serbinë duke thënë se këtë po e bën për të shpëtuar Kosovën nga...