E vërteta e interpretimit të Kushtetutës mbi martesat “gay”

0
Glendi Dukaj Ndryshimi i Kushtetutës në nenin 18 të saj është themelor dhe do të sjellë rrëzimin e Kodit të Familjes. Dukaj shpjegon nga një...

Muslimanët europianë nuk janë të sapombërritur, e nuk janë të gjithë njëlloj

0
Nga Natalie NOUGAYREDE*: Me kaq shumë pasione që janë ngritur në Europë nga ndikimi i krizës së refugjatëve, rritja e populizmit, frika nga terrorizmi, për...

Më thuaj se kush përfiton prej një akti terrorist të të them se kush...

0
"Më thuaj se kush përfiton prej një akti terrorist të të them se kush qëndron pas tij" Sikur të isha Mari le Pen do...

Mimoza Kusari – "Je suis Siria"

0
Mimoza Kusari, ka postuar në faqen e saj në facebook reagimin e saj personal, i cili paraqet një prej reagimeve më të forta të...

Filozofi francez: Ajo që bëjmë në vendet muslimane, është shumë më e rëndë se...

0
I ftuar në televizionin francez, filozofi i njohur francez i gjeneratës së re, Michel Onfray, duke komentuar sulmin ndaj redaksisë së revistës ”Charlie Hebdo”,...

Larg alkoolit, larg drogës! Ruajuni nga mallkimi i Zotit!

0
Të dashur dhe të shtrenjtë, rinia e jonë besimtare, Kam dëshirë që këtë mesazh ta zhvilloj në formën e një bashkëbisedimi me maturantët e Medresesë...

Pse Franca e konsideron “burkinin” kërcenim për sigurinë?

0
Nga Asma T. Uddin | New York Times Pesëmbëdhjetë qytete në Francë, duke iu referuar rendit publik dheshqetësimeve mbi sigurinë, e kanë ndaluar rrobën e banjës që...

Luftërat e ardhshme të Ballkanit

0
Ballkani perëndimor, pas disa vitesh në paqe, po rëshqet përsëri drejt destabilizimit. Anembanë rajonit njerëzit po dalin rrugëve, duke kërkuar dorëheqjen e qeverive. Mijëra...

Artificial shteti apo politika

0
Viti 2016 shënon 17 vjet çlirim, 8 vjet shtet, shtet ku të gjithë janë dehur me helmin e të "mirave", ku ndonjëri ka humbur...

Identiteti Mysliman shqiptarëve si vetëdije nacionale

0
Eugen SHEHU Në zhurmën e orkestrës antishqiptare,e cila ka nisur muzikën e vet qysh në vitin e largët 1913, po ndihet gjithmonë e më shumë...